
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hidrolizált halkollagén citromos ízesítéssel

Ömlessze a lisztet egy nagy tálba és adja hozzá a diót, vajat, szirupot (vagy nádcukrot), tojást, tojássárgáját és vanilía kivonatot. Gyúrjon egy tésztát a hozzávalókból, formázzon belőle egy golyót és csomagolja egy fóliába. Tegye a tésztát éjszakára a hűtőbe.
Másnap vegye ki a tészát a hűtőből, gyúrja át, ossza kb. 8 egyforma nagyságú darabra és mindegyikből formázzon egy tekercset. Minden tekercsből vágjon le egy kb. 4 cm hosszúságú darabot és formázzon belőle kézzel vagy egy forma segítségével kifliket.
Tegye a vanilíakifliket egy sütőpapírral ellátott tepsire és helyezze őket az előre 170–180 °C -ra melegített sütőbe. Süsse kb. 10-15 percig.
A még meleg vanilíakifliket forgassa stevia porba vagy például rizstejporba.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon jó. Más ízűek, mint a klasszikus tekercsek, de ízük remek. Mindenkinek tetszett.
Automatikus fordítás
Nagyon jók, évekkel ezelőtt kipróbáltuk, azóta nem csináltunk mást. Mi azonban nem steviába csomagoljuk, hanem vaníliás cukorba. Anya minden alkalommal megdicséri és ajánlja mindenkinek, ha édességről van szó 😀
Automatikus fordítás
Juharszirup helyett méz is használható.
Automatikus fordítás