Áfonyás zabpehely galette
- 20 perc
- 35 perc
- Közepesen nehéz
- 8 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 171 kcal
- 4 g fehérje
- 9 g zsír
- 16 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 185 °C-ra.
Keverje össze a zabpelyhet, a kókuszolajat, a sót és egy kiskanál steviát (vagy 2 evőkanál mézet), majd öntsön hozzá 4 evőkanál hideg vizet.
Keverje össze, majd az így létrejött tésztából gyúrjon kis golyókat, és egyelőre tegye a hűtőbe.
Egy tálkában keverje össze az áfonyát, a sót, a rizslisztet és a fél citrom levét.
Vegye elő a hűtőből a tésztát, nyújtsa ki kör alakúra (nem kell szabályos körnek lennie).
A kör közepére tegye az előkészített áfonyát, majd a tészta szélét hajtsa vissza kissé közép felé, félkör alakúra (zabpelyhes tésztából nehezebb, de azért megy!).
Tegye a galette-et a sütőpapírral kibélelt sütőlapra, majd tegye be az előmelegített sütőbe 30-35 percre sülni 175-185 °C-os hőmérsékleten.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
A tésztához még egy kis túrót tettem, majd könnyebb volt kinyújtani, rizsliszt helyett teljes kiőrlésű búzalisztet használtam és kevés rizsszirupot tettem hozzá
Automatikus fordítás
Kiváló és nagyon gyorsan elkészíthető.
Automatikus fordítás
Áfonya helyett epret tettem, kiváló és gyors recept
Automatikus fordítás