
Jókat eszünk és ízlik nekünk

Teljes készlet Jókat eszünk

Hevítse a sütőt 185 °C-ra.
Keverje össze a zabpelyhet, a kókuszolajat, a sót és egy kiskanál steviát (vagy 2 evőkanál mézet), majd öntsön hozzá 4 evőkanál hideg vizet.
Keverje össze, majd az így létrejött tésztából gyúrjon kis golyókat, és egyelőre tegye a hűtőbe.
Egy tálkában keverje össze az áfonyát, a sót, a rizslisztet és a fél citrom levét.
Vegye elő a hűtőből a tésztát, nyújtsa ki kör alakúra (nem kell szabályos körnek lennie).
A kör közepére tegye az előkészített áfonyát, majd a tészta szélét hajtsa vissza kissé közép felé, félkör alakúra (zabpelyhes tésztából nehezebb, de azért megy!).
Tegye a galette-et a sütőpapírral kibélelt sütőlapra, majd tegye be az előmelegített sütőbe 30-35 percre sülni 175-185 °C-os hőmérsékleten.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
👌👌👌 kiváló 😊😋
Automatikus fordítás cseh nyelvről
Az íze nagyon jó.. Csak nem értem hol a hiba, de a tészta nem állt össze, így nem lehetett palacsintát csinálni belőle. A problémát egy tortaforma oldotta meg, ahol kinyomkodtam a tésztát és megsütöttem.. Biztosan el fogom készíteni még, sajnos nem galetteként:))
Automatikus fordítás cseh nyelvről