Húsvéti bárány sütemény
- 25 perc
- 55 perc
- Könnyű
- 25 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 118 kcal
- 3 g fehérje
- 5 g zsír
- 15 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Válassza szét a tojásokat.
A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval verje kemény habbá és elsősorban tegye félre.
A teljes kiörlésű tönkölybúza lisztet szórja egy nagy tálba, adja hozzá a sütőport és keverje össze.
Egy második tálban a tojássárgáját mézzel verje világos habbá és öntse a lisztes keverékhez. Alaposan keverje össze.
Adjon hozzá tejet és olajat és alaposan keverje össze.
Kanalanként adja hozzá a tojáshabot és óvatosan forgassa a tésztába.
A tésztát öntse egy gondosan kizsírozott bárányformába.
Az előmelegített sütőbe süsse 175°C-on kb. 55 percig.
*Mi egy kb. 28 cm hosszú kerámia bárányformát használtunk fedéllel.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagy!!
Automatikus fordítás
kiváló somurobila som 3 ❤️
Automatikus fordítás