
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Melegítse a sütőt 100 °C-ra.
Készítsen elő gőzöléshez 2 edényt (egy nagyobbat és egy kisebbet) vagy egy fazekat és egy jénait.
A nagyobb edénybe öntsön egy kis vizet – épp csak annyit, hogy a víz szintje ne érje el a kisebb edény alját. Forralja fel a vizet a fazékban, majd állítsa közepesre a lángot.
Majd tegye a nagyobb edénybe a kisebbet (vagy jénait), tegye bele a fehérjéket és kezdje el keverni, majd folyamatos kevergetés mellett tegye fokozatosan a tojásfehérjébe az erithritolt, az ecetet és a vanília kivonatot.
5–7 percig keverje, hogy szilárd, fényes hab keletkezzen: Ha kihúzza belőle a kézi habverőt, megdermedve ott kellene hogy maradjon a habban a hegye.
Bélelje ki a sütőformát sütőpapírral, tegye bele a felvert habot, és simítsa el kb. 30 cm átmérőjű körré.
Tegye a sütőformát az előmelegített sütőbe, és hagyja a habot száradni 1,5–2 órán át 100 °C-on. Majd zárja el a sütőt (de ne nyissa ki!) és hagyja a habot a zárt sütőben teljesen kihűlni – ez több órát jelent, de másnapig is bent hagyhatja.
Onnan tudja, hogy kész a torta törzse, hogy ha hozzáér, a teteje teljesen száraz lesz és nem tapad az ujjához.
Tálalás előtt készítse el a krémet.
Egy tálkában keverje össze a túrót és a mézet, vágja szét a vaníliarudat, egy kés hegyével kaparja ki a ½ vaníliarúdból a magokat, és keverje a túrókeverékbe.
A kész krémet kanállal tegye a kihűlt torta törzsének közepére, díszítse eperrel és szeletelt pisztáciával.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
3 óra után nem akar megszilárdulni, van valakinek ötlete?
Automatikus fordítás
menő
Automatikus fordítás