
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hidrolizált halkollagén citromos ízesítéssel

A zselatin szeleteket áztassa be egy kis vízbe 10 percre.
Melegítse meg kókusztejet közepes lángon kis lábaskában (nem szabad felforralni!).
Tegye bele a zselatin szeleteket, a vanília kivonatot, a kókuszreszeléket és 2 evőkanál mézet.
Állandó kevergetés mellett addig főzze, amíg összeáll (kb. 5 perc).
A kész keveréket arányosan öntse 4 bögrébe, majd tegye a hűtőbe, lehetőleg egész éjszakára.
A panna cottát friss gyümölccsel vagy házi lekvárral tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Az év bármely szakában - finom! Imádom 🩷
Automatikus fordítás
Egy nagyon egyszerű recept a maradék kókusztej felhasználására. Hozzáadtam a szokásos krém többi részét is. A megadott mennyiséghez elég 2 szelet zselatin, de az általános eljárás az, hogy a zselatint nem forraljuk fel, csak egy kb 70 fokos folyadékhoz adjuk, pár percig keverjük, és feloldódik.
Automatikus fordítás
Köszi a receptet, cuki! Csak négy szelet zselatint kellett beletenni kettő helyett.
Automatikus fordítás