KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Hevítsék a sütőt 190 °C-ra.

2

A lisztet szórják egy tálba, majd tegyék hozzá az olvasztott kókuszzsírt, a tejet, az olívaolajat és a sót.

3

Gyúrják össze a tésztát, formázzanak belőle golyót, majd csomagolják háztartási fóliába, és tegyék 20 percre a hűtőbe.

4

Ezután lisztezzék be a gyúródeszkát, vegyék ki a tésztát a hűtőből, előbb gyúrják át, majd nyújtsák ki a deszkán kör alakúra (kb. 2 cm-rel nagyobbra, mint a forma szegélye).

5

A kerek formát (⌀ 30 cm) kenjék ki kókuszzsírral vagy bármilyen más zsiradékkal, és tegyék bele a tésztát. A tésztának a forma szegélyén túlnyúló részét vágják le.

6

A forma alját szurkálják meg villával, és nehezítsék szárazbabbal, hogy a tészta ne dagadjon meg, majd tegyék az előmelegített sütőbe, és süssék 10 percig 180-190 °C-Amíg sül a tészta, egy serpenyőben melegítsenek meg egy evőkanál olívaolajat, tegyék rá a felvágott mogyoróhagymát, gombát, a megmosott spenótot és az áttört fokhagymagerezdet. Dinszteljék kis lángon 7 percig, majd hagyják kicsit kihűlni és tegyék át egy tálba.

7

Üssék rá a tojást, adják hozzá a reszelt szerecsendiót, a félbevágott paradicsomokat, a ricottát, a sót és a borsot.

8

A keveréket öntsék a megsült tésztára, a tésztát tegyék vissza a sütőbe, és süssék további 25-30 percig 180-190 °C-on.

9

A sütés utolsó 5 percében szórják meg a pitét parmezánnal. A kész pitét friss spenótlevéllel meghintve tálalják.

TIPP
A gombához tegyenek 2 marék friss, szeletelt póréhagymát.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit