Eperlekvár steviával - alaprecept
- 10 perc
- 30 perc
- Könnyű
- 2 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 90 kcal
- 2 g fehérje
- 1 g zsír
- 16 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Alaposan mossa meg az epreket és szedjen le minden szárat és levelet. Tegye be egy fazékba és közepes fokozaton 20-30 percig főzze időlegesen megkeverve.
Végül egy teáskanál agaragart, steviát és sót keverjen az eperhez. A fazakat vegye le a tűzről és a tartalmat rögtön töltse az előkészített befőttesüvegekbe. Töltéskor vigyázzon, hogy a lekvár ne kerüljön a befőttesüveg szélére. Így jobban lehet őket befőzni.
A fedőt erősen csavarja az üvegre, állítsa a tetejére és hagyja kihűlni.
A lekvárt fogyassza el egy-két héten belül vagy főzze be 25 percig 85°C-on.
Megjegyzés. Két kisebb befőttesüvegre van szüksége.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Finom eperlekvár, de 1 teáskanál stevia helyett 2 evőkanál nádcukrot tettem bele. ajánlom 😋
Automatikus fordítás