![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
Alaposan mossa meg az epreket és szedjen le minden szárat és levelet. Tegye be egy fazékba és közepes fokozaton 20-30 percig főzze időlegesen megkeverve.
Végül egy teáskanál agaragart, steviát és sót keverjen az eperhez. A fazakat vegye le a tűzről és a tartalmat rögtön töltse az előkészített befőttesüvegekbe. Töltéskor vigyázzon, hogy a lekvár ne kerüljön a befőttesüveg szélére. Így jobban lehet őket befőzni.
A fedőt erősen csavarja az üvegre, állítsa a tetejére és hagyja kihűlni.
A lekvárt fogyassza el egy-két héten belül vagy főzze be 25 percig 85°C-on.
Megjegyzés. Két kisebb befőttesüvegre van szüksége.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Finom eperlekvár, de 1 teáskanál stevia helyett 2 evőkanál nádcukrot tettem bele. ajánlom 😋
Automatikus fordítás