Almás-mákos szelet
- 15 perc
- 60 perc
- Könnyű
- 16 adag
Ez a mákos szelet mindig elnyeri barátaink tetszését. Nemhiába mondják, hogy ami egyszerű, az nagyszerű - receptünk ezt szó szerint teljesíti. Nem kell hozzá különösebb előkészület, a hozzávalók többségét biztosan megtalálja otthon, a kamrában.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 122 kcal
- 5 g fehérje
- 7 g zsír
- 9 g szénhidrát
Összetevők
16 adag
Címkék
Elkészítés
1
Hevítse a sütőt 170 °C-ra.
2
Válassza szét két tálkában mind a négy tojás sárgáját és fehérjét.
3
A sárgájához keverje hozzá a mákot, túrót, almát, mézet, sütőport, a vanília kivonatot és a csipet sót.
4
A fehérjét verje fel kemény habbá, majd óvatosan keverje a tésztához.
5
A tésztát tegye sütőpapírral bélelt sütőtálba (20x20 cm).
6
Tegye a sütőbe, majd süsse 160-170 °C-on 60 percig.
7
Szeletelje fel 16 egyenlő darabra, úgy tálalja.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
nagyon jó
Automatikus fordítás
na, gyakrabban készítem
Automatikus fordítás