Banános túrós sütemény mogyoróvajjal
- 35 perc
- 20 perc
- Közepesen nehéz
- 12 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 255 kcal
- 8 g fehérje
- 13 g zsír
- 28 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 190-200°C-ra.
Egy tálban keverje össze a zabpelyhet, a sót, a kókuszolajat, a mézet és a vizet. Kézzel gyúrja össze a tésztát, majd készítsen elő 20-25 cm átmérőjű tortaformát.
A formát kenje ki kókuszolajjal, majd töltse bele az előkészített tésztát. Kézzel egyengesse a tésztát a forma aljához, és ha a forma átmérője kisebb, akkor az oldalához is.
Tegye a formát az előmelegített sütőbe, és süsse a tésztát 190-200°C-on 15-20 percig. Ezután hagyja kihűlni a tésztát.
Melegítse meg a mogyoróvajat forró gőz fölött, vagy mikrohullámú sütőben.
Ha a vaj kissé megolvadt, egy kanállal locsolja szét a kihűlt tésztán. Majd a kanállal óvatosan kenje szét a vajat a tésztán úgy, hogy lehetőleg mindenhová jusson. Nem kell, hogy teljesen szabályos legyen az elosztás, a vajjal nem könnyű dolgozni.
Vágja a banánt karikákra, és középről kifelé indulva helyezze el a tésztára kent mogyoróvajon.
Végül tegye a banánra a mézzel összekevert túrót, és rakja hűlni a süteményt legalább két órára a hűtőbe.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon jó, megteszem újra. Még a mogyoróvaj feloldásával is gondom volt és 100g nem volt elég a korpuszhoz.
Automatikus fordítás
Bár a desszert nem néz ki túl jól, az íze valóban kiváló. Magamnak csak még túrót tennék a tetejére 🤤
Automatikus fordítás
a lányom szupergyorsan elkészítette velem és nagyon finom 🥧😋
Automatikus fordítás