
Teljes készlet Jókat eszünk

Először készítse el a csokis réteget. A keserű csokoládét gőz fölött olvassza fel*, majd tegye félre, és kb. 2 percig hagyja állni.
Ezalatt egy tálkában keverje habosra a 250 g túrót az 1 evőkanál mézzel.
Ha a csokoládé már kissé kihűlt, apránként keverje a túrós keverékhez, hogy csomómentes legyen.
Ezután egy másik tálban keverje össze a világos réteg hozzávalóit.
Majd 4 kisebb üvegpohárba egyenlően ossza szét a csokis krémet, és a tetejére a világosat.
Tálalás előtt legalább 15 percre hűtse be az adagokat. A desszert hűtőben tárolva kb. 3‑4 napig áll el.
*A gőzöléshez két olyan edényre van szükség, amelyek egymásba illeszthetők, és a kisebb edény nem érintkezik a nagyobb aljával. Legjobb a nyeles lábas és egy tálka (ideális a hőálló üveg vagy a rozsdamentes acél), amelyben felolvasztja a hozzávalókat. Öntsön a lábasba egy kis vizet, majd forralja fel. Ezután tegye takarékra a lángot, és aprítsa a tálkába a csokoládét. Ne feledje: a tálka alja nem érhet a vízbe. Állandó, lassú kevergetés mellett hagyja felolvadni a csokoládét a forró gőz fölött, ami kb. 2‑3 percig tart.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal