
Teljes készlet Jókat eszünk

Hevítsék a sütőt 170 °C-ra.
A cukkinit mossák meg, hámozzák meg, reszeljék meg, és enyhén sózzák meg. Ezután hagyják belőle kicsöpögni a felesleges levet.
Közben szórják egy tálba a tönkölylisztet, tegyék hozzá a holland kakaót, a mézes fűszert, a sütőport és a sót.
Egy másik tálkában keverjék össze a kókuszolajat, a tojást, a tejet, a steviát, illetve a mézet. Öntsék a kisebb tál tartalmát a nagyobba, majd alaposan keverjék össze csomómentesre. A cukkini levét nyomkodják ki, majd keverjék a cukkinit a tésztához.
Egy sütőtálat (25 × 25 cm) béleljenek ki sütőpapírral, majd öntsék bele a tésztát. Tegyék a sütőtálat az előmelegített sütőbe, és süssék 160-170 °C-on 30-40 percig.
Amíg sül a tészta, gőz fölött olvasszák fel a keserű csokoládét. A gőzöléshez készítsenek elő egy lábast és egy üveg- vagy rozsdamentes tálkát, amit a fazékra lehet helyezni úgy, hogy a tálka ne érintkezzen a fazék aljával. Öntsenek a fazékba egy kevés vizet (csak annyit, hogy a víz felszíne ne érintkezzen a tálka aljával), majd melegítsék fel úgy, hogy a víz gyengén forrjon. Amíg felforr a víz, darabolják fel a csokoládét, és tegyék a tálkába. Amikor a víz forrni kezd, tegyék a lángot takarékra, óvatosan helyezzék a fazékra a tálkát a csokoládéval, majd állandó lassú kevergetés mellett hagyják, hogy a keverék felolvadjon a forró gőz fölött.
A kész mézes süteményt öntsék le az olvasztott csokoládéval, úgy tálalják
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló és rugalmas! Két teáskanál mézet tettem bele és sütés után felvágtam és megkentem lekvárral - pont megfelelő mennyiségű édes volt 😋 Biztos nem utoljára sütöttem.
Automatikus fordítás cseh nyelvről
A tészta állaga furcsán ragacsos, a tepsihez való mennyiség nem elég, a klasszikus piteformához viszont túl sok, a végén tejjel picit hígítottam és a tepsire kentem és keleszthető lett az eredmény , de nem sütöm tovább.
Automatikus fordítás cseh nyelvről