
Jókat eszünk és ízlik nekünk

Teljes készlet Jókat eszünk

Hevítsék a sütőt 170 °C-ra.
A cukkinit mossák meg, hámozzák meg, reszeljék meg, és enyhén sózzák meg. Ezután hagyják belőle kicsöpögni a felesleges levet.
Közben szórják egy tálba a tönkölylisztet, tegyék hozzá a holland kakaót, a mézes fűszert, a sütőport és a sót.
Egy másik tálkában keverjék össze a kókuszolajat, a tojást, a tejet, a steviát, illetve a mézet. Öntsék a kisebb tál tartalmát a nagyobba, majd alaposan keverjék össze csomómentesre. A cukkini levét nyomkodják ki, majd keverjék a cukkinit a tésztához.
Egy sütőtálat (25 × 25 cm) béleljenek ki sütőpapírral, majd öntsék bele a tésztát. Tegyék a sütőtálat az előmelegített sütőbe, és süssék 160-170 °C-on 30-40 percig.
Amíg sül a tészta, gőz fölött olvasszák fel a keserű csokoládét. A gőzöléshez készítsenek elő egy lábast és egy üveg- vagy rozsdamentes tálkát, amit a fazékra lehet helyezni úgy, hogy a tálka ne érintkezzen a fazék aljával. Öntsenek a fazékba egy kevés vizet (csak annyit, hogy a víz felszíne ne érintkezzen a tálka aljával), majd melegítsék fel úgy, hogy a víz gyengén forrjon. Amíg felforr a víz, darabolják fel a csokoládét, és tegyék a tálkába. Amikor a víz forrni kezd, tegyék a lángot takarékra, óvatosan helyezzék a fazékra a tálkát a csokoládéval, majd állandó lassú kevergetés mellett hagyják, hogy a keverék felolvadjon a forró gőz fölött.
A kész mézes süteményt öntsék le az olvasztott csokoládéval, úgy tálalják
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
A tészta állaga furcsán ragacsos, a tepsihez való mennyiség nem elég, a klasszikus piteformához viszont túl sok, a végén tejjel picit hígítottam és a tepsire kentem és keleszthető lett az eredmény , de nem sütöm tovább.
Automatikus fordítás cseh nyelvről
Jó, méz helyett tettem bele plusz kiskanál cikória édesítőt, remélhetőleg a gyerekek is megeszik. Sajnos a legtöbb édes receptet nem szeretik, mert nem édesek.
Automatikus fordítás cseh nyelvről
Az előző kommentek alapján kicsit módosítottam a recepten - csak egy sütőpor, nádcukorral édesítve 120g és egy kanál méz (stevia nélkül), egy kis mazsola rumban. Az így elkészített mézeskalács a sütés utáni harmadik napon is finom és rugalmas volt.
Automatikus fordítás cseh nyelvről