KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Hevítsék a sütőt 170 °C-ra.

2

A cukkinit mossák meg, hámozzák meg, reszeljék meg, és enyhén sózzák meg. Ezután hagyják belőle kicsöpögni a felesleges levet.

3

Közben szórják egy tálba a tönkölylisztet, tegyék hozzá a holland kakaót, a mézes fűszert, a sütőport és a sót.

4

Egy másik tálkában keverjék össze a kókuszolajat, a tojást, a tejet, a steviát, illetve a mézet. Öntsék a kisebb tál tartalmát a nagyobba, majd alaposan keverjék össze csomómentesre. A cukkini levét nyomkodják ki, majd keverjék a cukkinit a tésztához.

5

Egy sütőtálat (25 × 25 cm) béleljenek ki sütőpapírral, majd öntsék bele a tésztát. Tegyék a sütőtálat az előmelegített sütőbe, és süssék 160-170 °C-on 30-40 percig.

6

Amíg sül a tészta, gőz fölött olvasszák fel a keserű csokoládét. A gőzöléshez készítsenek elő egy lábast és egy üveg- vagy rozsdamentes tálkát, amit a fazékra lehet helyezni úgy, hogy a tálka ne érintkezzen a fazék aljával. Öntsenek a fazékba egy kevés vizet (csak annyit, hogy a víz felszíne ne érintkezzen a tálka aljával), majd melegítsék fel úgy, hogy a víz gyengén forrjon. Amíg felforr a víz, darabolják fel a csokoládét, és tegyék a tálkába. Amikor a víz forrni kezd, tegyék a lángot takarékra, óvatosan helyezzék a fazékra a tálkát a csokoládéval, majd állandó lassú kevergetés mellett hagyják, hogy a keverék felolvadjon a forró gőz fölött.

7

A kész mézes süteményt öntsék le az olvasztott csokoládéval, úgy tálalják

TIPP
Ha a tészta túl sűrű, öntsenek hozzá még egy kis tejet.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Veronika Kolářová
28. szeptember 2022

A tészta állaga furcsán ragacsos, a tepsihez való mennyiség nem elég, a klasszikus piteformához viszont túl sok, a végén tejjel picit hígítottam és a tepsire kentem és keleszthető lett az eredmény , de nem sütöm tovább.

Automatikus fordítás cseh nyelvről

Jana Čujová
07. szeptember 2022

Jó, méz helyett tettem bele plusz kiskanál cikória édesítőt, remélhetőleg a gyerekek is megeszik. Sajnos a legtöbb édes receptet nem szeretik, mert nem édesek.

Automatikus fordítás cseh nyelvről

Jana Chvátalová
04. szeptember 2022

Az előző kommentek alapján kicsit módosítottam a recepten - csak egy sütőpor, nádcukorral édesítve 120g és egy kanál méz (stevia nélkül), egy kis mazsola rumban. Az így elkészített mézeskalács a sütés utáni harmadik napon is finom és rugalmas volt.

Automatikus fordítás cseh nyelvről

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit