KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Hevítsék a sütőt 170 °C-ra.

2

A cukkinit mossák meg, hámozzák meg, reszeljék meg, és enyhén sózzák meg. Ezután hagyják belőle kicsöpögni a felesleges levet.

3

Közben szórják egy tálba a tönkölylisztet, tegyék hozzá a holland kakaót, a mézes fűszert, a sütőport és a sót.

4

Egy másik tálkában keverjék össze a kókuszolajat, a tojást, a tejet, a steviát, illetve a mézet. Öntsék a kisebb tál tartalmát a nagyobba, majd alaposan keverjék össze csomómentesre. A cukkini levét nyomkodják ki, majd keverjék a cukkinit a tésztához.

5

Egy sütőtálat (25 × 25 cm) béleljenek ki sütőpapírral, majd öntsék bele a tésztát. Tegyék a sütőtálat az előmelegített sütőbe, és süssék 160-170 °C-on 30-40 percig.

6

Amíg sül a tészta, gőz fölött olvasszák fel a keserű csokoládét. A gőzöléshez készítsenek elő egy lábast és egy üveg- vagy rozsdamentes tálkát, amit a fazékra lehet helyezni úgy, hogy a tálka ne érintkezzen a fazék aljával. Öntsenek a fazékba egy kevés vizet (csak annyit, hogy a víz felszíne ne érintkezzen a tálka aljával), majd melegítsék fel úgy, hogy a víz gyengén forrjon. Amíg felforr a víz, darabolják fel a csokoládét, és tegyék a tálkába. Amikor a víz forrni kezd, tegyék a lángot takarékra, óvatosan helyezzék a fazékra a tálkát a csokoládéval, majd állandó lassú kevergetés mellett hagyják, hogy a keverék felolvadjon a forró gőz fölött.

7

A kész mézes süteményt öntsék le az olvasztott csokoládéval, úgy tálalják

TIPP
Ha a tészta túl sűrű, öntsenek hozzá még egy kis tejet.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Filo
11. február 2024

Remek finom recept. A mézeskalács tökéletesen tartotta a formáját és gyorsan el is fogyasztották. 70%-os málnaízű csokoládéval (Lidl) ajánlom leönteni.

Automatikus fordítás

Zuzana Kotásková
15. november 2023

Dana Šnourová
22. szeptember 2023

A mézeskalács kiváló, nem igazán édes, de az édességet lekvárral feldarabolás után adtam hozzá. Különben nem szerkesztettem semmit. Biztosan el fogom készíteni máskor is, a férjemnek is ízlett, és ez is mondandó 😂.

Automatikus fordítás

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit