Cukkinis süti
- 10 perc
- 25 perc
- Könnyű
- 12 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 115 kcal
- 30 g fehérje
- 4 g zsír
- 22 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Egy sütőformát (kb. 30 cm × 27 cm) béleljen ki sütőpapírral, majd melegítse elő a sütőt 190 °C-ra.
A cukkinit mossa meg és reszelje durvára.
Egy nagyobb tálban verje fel a tojást és az eritritolt. Majd tegye bele a reszelt cukkinit, a tejfölt és a vanília kivonatot, és keverje össze.
Végül adja hozzá a tönkölylisztet, sütőport és a csipet sót, majd alaposan keverje össze.
Öntse a tésztát az előkészített formába, a tetejét simítsa el kenőlapáttal, és tegye az előmelegített sütőbe 25 percre sülni 190 °C-on.
A megsült cukkinis sütit vágja 12 szeletre és tálalhatja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló. Fele-fele teljes kiőrlésű lisztet és sima tönkölylisztet használtam. A zsemle gyönyörűen bolyhos! Nálunk csak porcukor van itthon, én 60g-ot tettem bele és túl édesnek tűnik.
Automatikus fordítás
Kérem, honnan vett 30g fehérjét adagonként? Vagy a tápértékben van a hiba, vagy az alapanyagban van tévedés a fehérjék kiegészítésében... a teljes recepthez más alkalmazásban csak 54g fehérjét számoltam... köszönöm
Automatikus fordítás
Kiváló zsemle. Fele-fele arányban normál tönköly és teljes kiőrlésű lisztet használtam, és elég bolyhos.
Automatikus fordítás