![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.
A 200 g cukkinit reszeljék finomra, sózzák meg és tegyék szitába, hogy lecsöpögjön. A szita alá helyezzenek tálkát, hogy felfogja a cukkini levét. Miután a cukkini levet eresztett, még kézzel is jól nyomkodják ki.
Majd tegyék a reszelt cukkinit egy tálba és keverjék össze a ricottával, cottage cheese-zel, apróra vágott hagymával, áttört fokhagymával, mustárral, tojással és a sóval.
A tortaformát (⌀ 25 cm) kenjék ki 2 evőkanál olívaolajjal, majd öntsék bele a keveréket.
A maradék 200 g cukkinit vágják karikára, és egyenletesen rakják szét a tésztán.
A formát a tésztával tegyék előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig süssék 170-180 °C-on.
A kész tortillát vágják 8 egyforma szeletre, úgy tálalják.
*A ricotta friss sajt, általában 6-15 % zsírt tartalmaz. Kecske-, juh-, olykor tehéntej savójából készül. Állaga leginkább a túróhoz hasonlít.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nem igazán a mi ízlésünk, a sütési idő 200 fokon 1 óra. El tudnám képzelni egy igazi tortaalapot
Automatikus fordítás
Kicsit olyan az íze, mint a kemencében sült rántotta, semmi különös
Automatikus fordítás
érdekes íz... Szeretek mást enni A sütés körülbelül egy órát vett igénybe, nem 30 percet, mint az ajánlott. és 200 fokos hőmérsékleten
Automatikus fordítás