KeresésKeresésoznámeníBejelentésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.

2

A 200 g cukkinit reszeljék finomra, sózzák meg és tegyék szitába, hogy lecsöpögjön. A szita alá helyezzenek tálkát, hogy felfogja a cukkini levét. Miután a cukkini levet eresztett, még kézzel is jól nyomkodják ki.

3

Majd tegyék a reszelt cukkinit egy tálba és keverjék össze a ricottával, cottage cheese-zel, apróra vágott hagymával, áttört fokhagymával, mustárral, tojással és a sóval.

4

A tortaformát (⌀ 25 cm) kenjék ki 2 evőkanál olívaolajjal, majd öntsék bele a keveréket.

5

A maradék 200 g cukkinit vágják karikára, és egyenletesen rakják szét a tésztán.

6

A formát a tésztával tegyék előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig süssék 170-180 °C-on.

7

A kész tortillát vágják 8 egyforma szeletre, úgy tálalják.

8

*A ricotta friss sajt, általában 6-15 % zsírt tartalmaz. Kecske-, juh-, olykor tehéntej savójából készül. Állaga leginkább a túróhoz hasonlít.

TIPP
A tortillába ízlés szerint tehetnek például szárított paradicsomot vagy olajbogyót.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Gabriela Ana
30. április 2023

Nagyon jó! Köszönöm a receptet!

Értékelések_1434436
Blahalujza
26. november 2022

Nyers marad a zöldség benne sütés után.

Zuzak07
11. október 2022

Én tovább sütöttem, de valószínűleg még mindig nem elég, érdekes íze van, de az állaga furcsa.

Automatikus fordítás cseh nyelvről

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit