Cukkinis tortilla ricottával
- 15 perc
- 30 perc
- Könnyű
- 8 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 133 kcal
- 9 g fehérje
- 9 g zsír
- 4 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.
A 200 g cukkinit reszeljék finomra, sózzák meg és tegyék szitába, hogy lecsöpögjön. A szita alá helyezzenek tálkát, hogy felfogja a cukkini levét. Miután a cukkini levet eresztett, még kézzel is jól nyomkodják ki.
Majd tegyék a reszelt cukkinit egy tálba és keverjék össze a ricottával, cottage cheese-zel, apróra vágott hagymával, áttört fokhagymával, mustárral, tojással és a sóval.
A tortaformát (⌀ 25 cm) kenjék ki 2 evőkanál olívaolajjal, majd öntsék bele a keveréket.
A maradék 200 g cukkinit vágják karikára, és egyenletesen rakják szét a tésztán.
A formát a tésztával tegyék előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig süssék 170-180 °C-on.
A kész tortillát vágják 8 egyforma szeletre, úgy tálalják.
*A ricotta friss sajt, általában 6-15 % zsírt tartalmaz. Kecske-, juh-, olykor tehéntej savójából készül. Állaga leginkább a túróhoz hasonlít.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
érdekes íz... Szeretek mást enni A sütés körülbelül egy órát vett igénybe, nem 30 percet, mint az ajánlott. és 200 fokos hőmérsékleten
Automatikus fordítás
Nagyon finom. A ricottát már helyettesítettem túróval. Úgy is finom.
Szokatlan állag, de nagyszerű íz. A cukkinit megtisztítottam, friss bazsalikomot, szárított oregánót, borsot tettem bele, a hagymát serpenyőben megpirítottam, mielőtt hozzáadtam a keverékhez. Az egyetlen mínusz, hogy a tervezett 30 perc. további 30 percet adunk hozzá 180 °C-on. 200 C-on.
Automatikus fordítás