KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Egy nagyobb tálba öntsék bele a meleg tejet, a kókuszolajat, a mézet, tegyék bele az élesztőt és egy csipet sót, és kb. 10 percig hagyják állni.

2

Majd keverjék össze a tál tartalmát, tegyék hozzá a lisztet és a vaníliakivonatot.

3

Lisztezzék be a gyúródeszkát, és a keverékből gyúrjanak tésztát. A tésztát nyújtsák négyzet alakúra.

4

Egy tálkában keverjék össze a töltelékhez valókat: a mézet, a fahéjat és a kókuszolajat.

5

A kinyújtott tésztát egyenletesen kenjék be a töltelékkel, majd tekerjék össze. A tekercset vágják szeletekre.

6

A kerek sütőformát (⌀ 25 cm) béleljék ki sütőpapírral, majd rakják szét rajta a tekercseket, tegyék őket egymás mellé.

7

Majd a formát takarják le konyharuhával, és tegyék meleg helyre 1 órára kelni.

8

Amíg kel a tészta, hevítsék a sütőt 180 °C-ra. A megkelt tekercseket süssék 15-20 percig 170-180 °C-on.

9

A megsült fahéjas csigákat vegyék ki a sütőből, és máris lehet tálalni.

TIPP
A fahéjas csiga önmagában is kitűnő. Még finomabb azonban görög joghurtos öntettel. Elkészítéséhez 200 g görög joghurtot keverjen össze 100 g tejszínes sajttal, 1 kiskanál mézzel és 1 evőkanál tejporral.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Žaneta Molischová
31. március 2024

Legközelebb dupla adagot készítek. Tényleg kiváló!

Automatikus fordítás

Értékelések_1266595
Hana Uhrová
13. január 2024

A recept egyszerű és nagyon finom, biztos nem utoljára sütöttem rágcsálnivalót.

Automatikus fordítás

Értékelések_1470686
Barča Balcarová
25. szeptember 2023

Kiváló, jobb, mint a bolti 👍☺️😋

Automatikus fordítás

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit