
Jókat eszünk és ízlik nekünk

Teljes készlet Jókat eszünk

Egy nagyobb tálba öntsék bele a meleg tejet, a kókuszolajat, a mézet, tegyék bele az élesztőt és egy csipet sót, és kb. 10 percig hagyják állni.
Majd keverjék össze a tál tartalmát, tegyék hozzá a lisztet és a vaníliakivonatot.
Lisztezzék be a gyúródeszkát, és a keverékből gyúrjanak tésztát. A tésztát nyújtsák négyzet alakúra.
Egy tálkában keverjék össze a töltelékhez valókat: a mézet, a fahéjat és a kókuszolajat.
A kinyújtott tésztát egyenletesen kenjék be a töltelékkel, majd tekerjék össze. A tekercset vágják szeletekre.
A kerek sütőformát (⌀ 25 cm) béleljék ki sütőpapírral, majd rakják szét rajta a tekercseket, tegyék őket egymás mellé.
Majd a formát takarják le konyharuhával, és tegyék meleg helyre 1 órára kelni.
Amíg kel a tészta, hevítsék a sütőt 180 °C-ra. A megkelt tekercseket süssék 15-20 percig 170-180 °C-on.
A megsült fahéjas csigákat vegyék ki a sütőből, és máris lehet tálalni.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
A tészta túl lágy lett, sok toltelek kifolyt belole...
Nagy. bár sütés előtt nemigen keltek, de aztán utolérték. Teljes kiőrlésű hajdinából sütöttem, és egy zacskó rigót egészben küldtek oda.
Automatikus fordítás cseh nyelvről
ragaszkodtam a recepthez. keverés közben viszont nincs tészta. túl kevés folyadék/túl sok liszt. legyen hozzá tej. aztán elmentünk.
Automatikus fordítás német nyelvről