KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Egy nagyobb tálba öntsék bele a meleg tejet, a kókuszolajat, a mézet, tegyék bele az élesztőt és egy csipet sót, és kb. 10 percig hagyják állni.

2

Majd keverjék össze a tál tartalmát, tegyék hozzá a lisztet és a vaníliakivonatot.

3

Lisztezzék be a gyúródeszkát, és a keverékből gyúrjanak tésztát. A tésztát nyújtsák négyzet alakúra.

4

Egy tálkában keverjék össze a töltelékhez valókat: a mézet, a fahéjat és a kókuszolajat.

5

A kinyújtott tésztát egyenletesen kenjék be a töltelékkel, majd tekerjék össze. A tekercset vágják szeletekre.

6

A kerek sütőformát (⌀ 25 cm) béleljék ki sütőpapírral, majd rakják szét rajta a tekercseket, tegyék őket egymás mellé.

7

Majd a formát takarják le konyharuhával, és tegyék meleg helyre 1 órára kelni.

8

Amíg kel a tészta, hevítsék a sütőt 180 °C-ra. A megkelt tekercseket süssék 15-20 percig 170-180 °C-on.

9

A megsült fahéjas csigákat vegyék ki a sütőből, és máris lehet tálalni.

TIPP
A fahéjas csiga önmagában is kitűnő. Még finomabb azonban görög joghurtos öntettel. Elkészítéséhez 200 g görög joghurtot keverjen össze 100 g tejszínes sajttal, 1 kiskanál mézzel és 1 evőkanál tejporral.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Marzena Tkacz-Nowacka
31. július 2022

menő

Automatikus fordítás lengyel nyelvről

Lenka Grygarčíkova
29. július 2022

Az íze nagyon kitűnő, rövidebb sütési idő is elég, nekem azt ajánlom, hogy kinyújtás előtt hagyjuk kelni. Tölteléknek fahéjas cikóriaszirupot használtunk

Automatikus fordítás cseh nyelvről

Értékelések_1244663
Hana Faganová
24. július 2022

Nagyon jó, kiváló!!! :)

Automatikus fordítás cseh nyelvről

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit