
Jókat eszünk és ízlik nekünk

Hevítse a sütőt 160°C-ra.
Kislábasban olvassza fel a 100g keserű csokoládét a vajjal. Majd tegye félre a lábast.
Egy tálkában keverje össze a hajdinalisztet, a sót és a sütőport. Tegye félre a tálkát.
Egy másik tálkában keverje össze a tojást és a mézet. Állandó keverés mellett adja hozzá a liszt-só-sütőpor keveréket.
Keverőlapát vagy kézi habverő segítségével keverje hozzá az olvadt csokládés-vajas keveréket. A maradék 40g csokoládét vágja darabokra és keverje bele a tésztába.
Tegye a tésztát kb. 5-10 percre a hűtőbe.
Azután két kanál segítségével formázzon golyókat és tegye a sütőpapírral kibélelt sütőlapra.
A golyókat egy kanállal még le is nyomhatja kissé, vagy keksz formát alakíthat belőlük. Ha nem elég kemény a tészta, magától szétfolyik, mielőtt még betenné a sütőbe.
Süsse a kekszet előmelegített sütőben 12-15 percig 160 - 170°C-on.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló. Tönkölyből készítettem és még mézet tettem hozzá. Még mindig elég keserű.
Automatikus fordítás
Nagyon egyszerű és ízletes, különböző típusú liszteket kombinálhat. Kipróbáltam hajdinát, tönkölyt, rizst és áfonyát apróra vágva, mandulát, diót. Bármi is van kéznél. Javaslom legalább 30-40 percre a hűtőben hagyni, akkor már könnyű vele dolgozni a tésztával.
Automatikus fordítás
10/10😌😌 egyszerű és mega jó fr
Automatikus fordítás