Gluténmentes mandulás banánkenyér
- 15 perc
- 45 perc
- Könnyű
- 8 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 403 kcal
- 8,08 g fehérje
- 24,59 g zsír
- 39,26 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hevítse a sütőt 180 °C-ra.
Egy tálban keverje össze a kétféle lisztet, a sütőport és a fahéjat.
A banánt finomra nyomja össze villával.
Egy másik tálba tegye bele a tejet, tojást, az összenyomott banánt, az olajat és a juharszirupot, majd keverje össze.
A folyékony keverékhez folyamatosan adagolja a lisztes keveréket, majd az egészet alaposan keverje össze finom tésztává.
Készítsen elő 22 cm × 12 cm × 7 cm méretű kenyérformát és kenje ki olajjal.
Öntse a tésztát a formába, és a tetejét hintse meg szeletelt mandulával.
Helyezze a tésztát az előmelegített sütőbe, majd süsse 40–45 percig 180 °C-on. Hústűvel ellenőrizze, hogy megsült-e a tészta.
Ha elkészült, hagyja a rácson kihűlni, majd borítsa ki a formából. Akkor szeletelje csak fel, ha a tészta teljesen kihűlt.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Olcsó és elképesztően finom. A tetejére nem tettem mandulát, és bele tettem a ribizlit.Minden ízlett.
Automatikus fordítás
Tettem őrölt rizspelyhet, és anyám szerint ez volt a legjobb zsemle, amit valaha evett. Gyönyörű és rugalmas
Automatikus fordítás
A kicsinyünknek tetszett :) szuper
Automatikus fordítás