
Teljes készlet Jókat eszünk

Hevítse a sütőt 170°C-ra.
Egy nagy tálban keverje habosra a tojássárgáját, a mézet és a vanília kivonatot, hogy világos sárga legyen.
Egy másik tálban a tojásfehérjét egy csipet sóvel verje fel kemény habbá.
A tojássárgájához keverje hozzá a mandulalisztet és a sütőport. Végül keverje hozzá a felvert tojásfehérjét.
Egy torta vagy süteményformát (ø 20 cm) kenjen ki vajjal.
Öntse a tésztát az előkészített formába, hintse meg mandulával és 25-35 percre tegye az előmelegített sütőbe sülni.
A süteményt hagyja a rácson kihűlni, majd vágja 10 adagra és tálalja például savanyított tejföllel.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló vasárnapi pogácsa. Gyönyörű ott olvasni, hogy méz. Mások tanácsára gyümölcsöt tettem a tetejére, esetemben vadédesgyökeret. Épp a fele annyi mandulalisztem volt, így sima spaldoval egészítettem ki, legközelebb a teljes mandulaliszttel próbálkozom, ahogy a receptben szerepel. De akkor is nagyon finom.
Automatikus fordítás szlovák nyelvről
Kiváló recept, amivel variálható és mindig egy kicsit más sütit kapsz👌🏻
Automatikus fordítás szlovák nyelvről
kiváló recept, olvasztott vajat és friss gyümölcsöt tettem a tetejére.
Automatikus fordítás cseh nyelvről