Körtés sütemény
- 35 perc
- 35 perc
- Közepesen nehéz
- 25 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 110 kcal
- 2 g fehérje
- 5 g zsír
- 14 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Készítse elő a süteményhez a tésztát: egy nagyobb tálban keverje össze a zabpelyhet, a tojássárgáját, a kockára vágott vajat, a steviát és egy csipet sót.
Jól gyúrja át a tésztát, amíg a vaj elolvad, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában, és ne maradjanak benne nagyobb darabkák.
Ha nehéz megdolgozni a tésztát, tegyen hozzá 3–4 evőkanál hideg vizet és gyúrjon tovább.
Formáljon a tésztából kis golyót, és tegye legalább 10 percre a hűtőbe.
Amíg kihűl a tészta, készítse elő a körtét. Tisztítsa meg, vágja félbe és szedje ki a magházát. A két fél körtét vágja kb. 2–3 mm vastag szeletekre és tegye félre.
Hevítse a sütőt 185 °C-ra.
A kihűlt tésztát két sütőpapír között nyújtsa ki, így nem ragad a sodrófához: a munkalapra tegyen egy sütőpapírt, tegye rá a tésztát, nyomogassa le, és tegye rá a másik sütőpapírt. Ezen át nyújtsa a tésztát a szokásos módon.
Nyújtsa a tésztát kör alakúra (vagy téglalap alakúra) 2–3 mm vastaggá.
Ezután vegye le a fölső sütőpapírt. A tészta közepére helyezze el a körteszeleteket, a szélét hagyja üresen (elég 3–4 cm). A tészta üres szélét hajtsa a közepe felé, és az alsó sütőpapírral együtt helyezze a sütőlapra, majd tegye az előmelegített sütőbe.
Süsse a süteményt 35–40 percig 175–185 °C-os hőmérsékleten.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló torta. A tészta jól működik, ha vizet adunk hozzá. Törékenyebb, de finom az íze. A torta tetejére tettem diót és mézet 🤫😋 Nagyon szeretem az egészséges falatokat megalkotni👍.
Automatikus fordítás
Kiváló sütemény!!!A tésztához még vizet kell önteni, akkor gyönyörűen működik. A körte alá egy réteg túrót tettem a magasabb fehérjetartalom miatt!!!
Automatikus fordítás
A tészta és a sütemény íze általában nem sok, recept szerint készítettem a tésztát, nem lehetett semmit kinyújtani és a recept szerint nem a legjobb fűszerezés
Automatikus fordítás