Matcha keksz
- 85 perc
- 10 perc
- Könnyű
- 20 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 102 kcal
- 2 g fehérje
- 6 g zsír
- 10 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hevítsék a sütőt 170 °C-ra.
Az egyik tálban keverjék össze az őrölt zabpelyhet, a matcha teát, az étkezési szódabikarbónát és a sütőport.
A másik tálban keverjék össze a kókuszolajat, a vaníliakivonatot, a mézet és a tojást.
A két tál tartalmát keverjék össze, tegyék bele a chiamagot és a csipet sót. Az egészet alaposan keverjék össze, hogy összeálljon tésztává.
A tésztát csomagolják háztartási fóliába, és legalább 1 órára tegyék a hűtőbe.
Majd vegyék ki a hűtőből, kézzel gyúrják össze, hogy megpuhuljon, majd nyújtsák ki kb. 2-3 mm vastag lappá.
A tésztalapból vágjanak ki tetszés szerinti kekszformákat.
A sütőlapot béleljék ki sütőpapírral, rakják szét rajta a kekszeket, majd előmelegített sütőben süssék 160-170 °C-on 10 percig.
A megsült kekszet hagyják kissé kihűlni, azután tálalják.
*A matcha tea az elérhető legjobb minőségű japán zöldtea-fajta. A tealeveleket finom porrá őrlik, készítéséhez nem használnak semmiféle tartósítószert vagy adalékot.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Az enyémnek nem volt olyan szép színe💚
Automatikus fordítás