KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Hevítse a sütőt 175–180 °C-ra.

2

Készítsen elő 2 tálkát. Az egyikbe tegye a két tojásfehérjét, a másikba a két sárgáját.

3

A tojássárgájához tegye hozzá a mézet és az olajat, és így verje fel habbá.

4

A kikevert sárgájához tegye hozzá a sütőport, a lisztet, a kakaót, és mindezt keverje híg tésztává.

5

Tegye félre a tésztát, és verje fel keményre a tojásfehérjét.

6

A felvert tojásfehérje felét tegye a tésztához, és jól keverje össze vele. Majd tegye hozzá a tésztához a hab másik felét.

7

Készítsen elő teflon sütőformát (25 cm × 30 cm).

8

A tésztát öntse a formába és 10-12 percre tegye előmelegített, 175–180 °C-os sütőbe.

9

A kész tésztát sütés után legalább 35–40 percig hagyja hűlni.

10

Ezalatt készítsen elő egy kisebb lábast 150 ml vízzel, és közepes lángon forralja fel.

11

Amíg felforr a víz, egy nagyobb tálban keverje össze a túrót, a savófehérjét és az eritritet.

12

Majd a forró vízbe szórja bele az agar-agar port, és 30 másodpercig főzze közepes lángon.

13

Ezután a lábas tartalmát öntse a túrós tálba és jól keverje össze.

14

A kész krémet vigye fel a tésztára és legalább 8–12 órára hűtse be.

15

Amikor a krém megdermedt, olvassza fel gőzön a csokoládét és a kókuszzsírt.

16

Az olvasztáshoz készítsen elő akkora lábast, amire rá tud helyezni egy hőálló üveg- vagy rozsdamentes tálkát anélkül, hogy a lábas aljához érne.

17

A lábasba öntsön egy kis vizet (csak annyit, hogy a víz ne érjen a tálkához), majd majd épp csak forralja fel a vizet.

18

Amíg a víz felforr, aprózza bele a csokoládét és a kókuszzsírt a tálkába.

19

Amikor a víz forrni kezd, tegye kis lángra, óvatosan helyezze rá a csokoládés, kókuszzsíros tálkát, és állandó keverés mellett hagyja, hogy a keverék lassan felolvadjon a forró gőz fölött.

20

Végül az olvasztott csokoládét egyenletesen öntse rá a krémre, és legalább 1 órán keresztül hagyja dermedni.

21

A kész süteményt szeletelje fel a kívánt mennyiségre és úgy tálalja

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

maresovamicka
14. augusztus 2022

Nem tudom, hol történt a hiba, de a test az én ízlésemnek kicsit száraz volt, de összességében nem számított túl sokat, a sajtos réteg szinte teljesen kiegyenlítette, a vágások pedig tényleg az eredeti ízére hasonlítottak.

Automatikus fordítás cseh nyelvről

Értékelések_1135170
Marta Prokopová
31. március 2022

miután agart adtam a túróhoz, csomókat készítettem, de a család alig várja, hogy vághassam ...

Automatikus fordítás cseh nyelvről

Kateřina Kartáková
26. március 2022

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit