Pekándiós brownie-k
- 10 perc
- 35 perc
- Közepesen nehéz
- 16 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 242 kcal
- 3 g fehérje
- 20 g zsír
- 12 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hevítsék a sütőt 190 °C-ra.
Amíg a sütő melegszik, gőz fölött melegítsék meg a csokoládét, a mézet és a kókuszolajat. A gőzöléshez készítsenek elő egy lábast és egy rozsdamentes tálkát, amit a fazékra lehet helyezni úgy, hogy a tálka ne érintkezzen a fazék aljával. Öntsenek a fazékba egy kevés vizet (csak annyit, hogy a víz felszíne ne érintkezzen a tálka aljával), majd melegítsék fel úgy, hogy a víz gyengén forrjon. Amíg felforr a víz, darabolják fel a csokoládét és tegyék a tálkába, majd tegyék hozzá a mézet és a kókuszolajat. Amikor a víz forrni kezd, tegyék a lángot takarékra, óvatosan helyezzék a fazékra a tálkát a csokoládéval, a mézzel és a kókuszolajjal, majd állandó lassú kevergetés mellett hagyják, hogy a keverék felolvadjon a forró gőz fölött.
Állandó kevergetés mellett tegyék hozzá a kakaót és a tojást.
A tálkát vegyék le a tűzről, majd keverjék hozzá a hajdinalisztet és 50 g pekándiót.
A sütőtálat (20 × 20 cm) béleljék ki sütőpapírral, öntsék bele a masszát, majd szórják meg a pekándió másik felével.
Süssék előmelegített sütőben 180-190 °C-on 35 percig. A kész brownie-kat egyforma szeletekre vágva tálalják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kevesebb olajat és több mézet adtam hozzá, mert a csoki nagyon keserű és finom volt.
Automatikus fordítás
A recept rendben van, de sajnos 35 percet vesz igénybe. túl sok a sütés. A brownie már nem olyan hajlékony, mint kellene.
Automatikus fordítás