Pekándiós, datolyás sütemény
- 80 perc
- 41 perc
- Könnyű
- 12 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 457 kcal
- 7 g fehérje
- 26 g zsír
- 49 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 160 °C-ra.
Öblítse le a datolyát, turmixolja össze, majd keverje hozzá a sütőport.
Konyhai robotgéppel keverje habosra a vajat és a mézet, majd keverje hozzá a tojást.
A vajas keveréket tegye a datolyához, majd fokozatosan szórja bele a lisztet és 50 g őrölt pekándiót.
Alaposan keverje össze, majd tegye sütőpapírral kibélelt sütőtálba.
160 °C-ra előmelegített sütőben süsse kb. 25 percig. Ezután vegye ki a tésztát a sütőből, és rakja szét a tetején a maradék pekándiót, majd még 10-15 percre tegye vissza a sütőbe.
Sütés után hagyja kihűlni, úgy tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
A recept nincs jól megírva, 50 gr és 100 gr hiányzik, mit kell oda hozzátenni???
Automatikus fordítás
Jól nézett ki, és jó ízű volt a tészta. 45 percig sütöttem 160 fokon és amikor még nem volt, akkor 175-re emeltem és még 15 percig sütöttem és ez az eredmény. A rúd tiszta lett. Belül még nyers. Kár
Automatikus fordítás
👍🏽
Automatikus fordítás