
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Öntsön egy tálkába 150 ml tejet, keverje hozzá a tojássárgáját, a vanília kivonatot, a mézet és a keményítőt.
Az egészet gondosan keverje meg, hogy ne csomósodjon össze.
A maradék tejet öntse kislábasba, és közepes lángon forralja fel.
Ezután a öntse a forró tejbe a tálka tartalmát, és addig keverje, amíg besűrűsödik.
Vegyen elő tapadásmentes serpenyőt, melegítse meg benne a kókuszzsírt, tegye hozzá a zabpelyhet, és enyhe lángon pirítsa kb. 5 percig, amíg megpirul a zabpehyely. Végül keverje a zabpehelyhez a fahéjat.
Vegyen elő 4 üvegpoharat, rétegelje a pudingot, a zabpelyhet és a megmosott erdei gyümölcsöt.
Ha a pudingot nem közvetlenül a készítés után fogyasztják el, a zabpelyhet csak közvetlenül a tálalás előtt szórja rá.
A kész pudingot max. 3 napig tárolja hűtőben.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló, bár nekem kicsit hígította, de legközelebb keményebben akarja főzni. A fiamnak is ízlett 🙃
Automatikus fordítás
.
Automatikus fordítás
Ez finom. Van fagyasztott cseresznye és eper. Puding készítéséhez 2 púpozott evőkanál keményítőt kell adni.
Automatikus fordítás