Sárgabarackos sütemény zabpehellyel
- 15 perc
- 35 perc
- Könnyű
- 10 adag
Vendéget vár? Akkor ez a kiváló sárgabarack sütemény recept pont jókor jön. A sárgabarack az egész házat megtölti kellemes nyárillattal és ha lejár a szezon, helyettesítheti körtével, almával vagy télen akár fagyasztott gyümölccsel.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 248 kcal
- 6 g fehérje
- 8 g zsír
- 36 g szénhidrát
Összetevők
10 adag
Címkék
Elkészítés
1
A sütőt hevítse 175°C-ra.
2
Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, zabpelyhet, olajat, sütőport, tojást, mézet és tejet.
3
Az így kapott tésztát öntse egy kizsírozott formába (15x30), fedje be félbevágott sárgabarackokkal, szórja meg mandulával és tegye a sütőbe.
4
Süsse 175°C-on 30-35 percig.
5
Mielőtt kiveszi, végezze el a fogpiszkáló próbát. Szúrja bele a fokpiszkálót a süteménybe; ha száraz marad miután kiveszi, a sütemény elkészült. Ha nem, még hagyja sülni egy pár percig.
6
A süteményt tálalás előtt hagyja kihűlni.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Elég édes, tettem bele epret és reszelt almát... el sem tudom képzelni, milyen íze lenne, ha nem teszek bele más gyümölcsöt... annyira nem tetszett... nem csináljuk újra
Automatikus fordítás