
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.
Egy nagyobb tálba szórják bele a tönkölylisztet.
Tegyék még a tálba a fahéjat, gyömbért, szerecsendiót, sütőport, étkezési szódát és egy csipet sót, majd keverjék össze.
Egy másik tálban verjék fel a két tojást a kókuszolajjal, a sütőtökpürével és a mézzel.
Majd fakanállal keverjék össze a két tál tartalmát úgy, hogy ne maradjon benne csomó.
Kenjék ki a tortaformát (⌀ 25 cm), és töltsék bele a kész tésztát.
Tegyék a megtöltött formát előmelegített sütőbe, és süssék 30-35 percig 170-180 °C-on.
Amíg a süteményt hagyják kihűlni, készítsék el az öntetet a görög joghurt és a méz összekeverésével, majd kenjék meg vele a süteményt.
*A sütőtökpüré elkészítéséhez szükségük lesz egy kb. 600-700 g-os hokkaido tökre. Mossák meg, vágják félbe és magozzák ki. Majd vágják a tököt kockákra, és tegyék sütőpapírral bélelt sütőlapra. Előmelegített sütőben süssék 170-180 °C-on kb. 55-60 percig.
Végül hagyják kihűlni, és turmixolják finom péppé.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagy!!!
Automatikus fordítás