
Jókat eszünk és ízlik nekünk

Teljes készlet Jókat eszünk

Először tegye bele a kis darabokra tört élesztőt a mézzel összekevert langyos tejbe. Keverje össze, fedje le és egy darabig tegye félre.
Tegye a mazsolákat egy tálba és forró vízzel öntse le.
Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, zabpelyhet és sót.
A tejben feloldódott élesztőt adja hozzá a lisztkeverékhez, szintén adja hozzá a két tojássárgát és a citromhéjat és dolgozzon belőle egy tésztát, a legjobb ha egy robotgéppel keveri. Ha nincs robotgépe, akkor egy kis erőt kell kifejtenie.
5 perc gyúrás után adja hozzá a tésztához a kókuszolajat és a puhított mazsolát (víz nélkül). Gyúrja további 5 percig.
A tálat a kész tésztával fedje le egy konyharonggyal és hagyja állni egy meleg helyen egy órán keresztül.
Tegye a tésztát a belisztezett nyúltódeszkára és gyúrja át a kezeivel. Formáljon a tésztából egy húsvéti kenyeret és tegye egy sütőpapirral ellátott tepsire.
A tésztát kenje le a habverővel összekavart tojásfehérrel vagy tojással és szórja rá a gyalult mandulát.
Süsse 40-45 percig 165-175°C-on. Mielőtt kiveszi, végezze egy a fogpiszkáló próbát.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nem volt olyan bolyhos, mint a normál búzaliszt (de ez ismert), de ízében sokkal finomabb volt. Nagyszerű számomra.
Automatikus fordítás cseh nyelvről
Kiváló! Legközelebb adok kevesebb kókuszzsírt és egy darab vajat. Rengeteg zsírt érzett. Gyúrás közben pedig még egy kis lisztet adtam hozzá, így nem folyt semmi, gyönyörűen sikerült a tészta. Csináltam két kisebbet
Automatikus fordítás cseh nyelvről