Teljes kiőrlésű rétes
- 25 perc
- 30 perc
- Könnyű
- 10 adag
Emlékszik milyen fahéj és mazsola illat volt mindig a nagyinál? Járja át az illat az Ön otthonát is, a vasárnapi ebéd után tálaljon kitűnő almásrétest, ami ráadásul egészséges tönkölyliszttel készült. Ránézésre ugyanolyan mint a nagyié, de a hozzávalók könnyebben emészthetőek és kevesebb kalóriát tartalmaznak.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 321 kcal
- 7 g fehérje
- 17 g zsír
- 31 g szénhidrát
Összetevők
10 adag
Címkék
Elkészítés
1
Hevítse a sütőt 175 °C-ra.
2
A lisztet, a zabpelyhet a felolvasztott vajat (vagy olajat), a joghurtot és a tojást keverje össze egy nagyobb tálban.
3
Gyúrja össze a tésztát, és nyújtsa ki két vékony szeletre.
4
Egy tálban keverje össze a reszelt almát, az apróra vágott diót, a mazsenát, a fahéjat és a mézet, és a keverékkel szórja meg mindkét tésztalapot.
5
Tekerje össze a tésztát, a két végét hajtsa be a rétes alá, és kenje be az egészet a másik, felvert tojással.
6
Tegye a rétest a 165–175 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsse 25-30 percig.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló rétes! A mézet kihagytam és az almának köszönhetően kellően édes, csak tálalás előtt tettem bele egy kis cukrot. Persze nem utoljára sütöttem! 😋
Automatikus fordítás
A legjobb rétes tészta. Szóval még a leveles is nagyszerű! De ezt szeretem
Automatikus fordítás
Nagyon jó az íze és még mindig egészséges 👍
Automatikus fordítás