Tofu-krémes muffin
- 30 perc
- 20 perc
- Közepesen nehéz
- 12 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 301 kcal
- 12 g fehérje
- 15 g zsír
- 29 g szénhidrát
Összetevők
- 160 g tönkölybúzaliszt
- 100 g zabpehely
- 1 sütőpor
- 2 tojás
- 150 ml szójatej
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál holland kakaó (sütéshez)
Címkék
Elkészítés
A sütőt hevítse 180°C-ra.
Keverjen egy tálban egy sima masszát a muffin hozzávalóiból.
Öntse a masszát a 12 muffin formába és tegye be a sütőbe. Süsse 170-180 °C-on 20 percig.
Közben készítse el a mázat. Gőz fölött olvassza meg a csokoládék, majd hagyja kihűlni 5 percig.
Keverje össze a tofut, mézet, tejet és vanilíia kivonatot egy kézi mixerrel.
A kihűlt csokoládét adja hozzá a keverékhez és vegyítse össze. Ha a máz túl sűrű, hígítsa tejjel.
Vegye ki a muffinokat a sütőből és hagyja őket kihűlni. A muffinokat egy habzsák segítségével díszítse ki a mázzal.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Magukat a muffinokat mindenképpen finomítani kellene, mert szárazak és nem édesek. Hozzáadtam még 50 ml tejet, de nem sokat segített. A krém kiváló!
Automatikus fordítás
A tészta nem sok, nagyon sűrű. A tofukrém azonban 100%-ot javított rajta.
Automatikus fordítás