Áfonyás zabpehely galette
- 20 perc
- 35 perc
- Közepesen nehéz
- 8 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 171 kcal
- 4 g fehérje
- 9 g zsír
- 16 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 185 °C-ra.
Keverje össze a zabpelyhet, a kókuszolajat, a sót és egy kiskanál steviát (vagy 2 evőkanál mézet), majd öntsön hozzá 4 evőkanál hideg vizet.
Keverje össze, majd az így létrejött tésztából gyúrjon kis golyókat, és egyelőre tegye a hűtőbe.
Egy tálkában keverje össze az áfonyát, a sót, a rizslisztet és a fél citrom levét.
Vegye elő a hűtőből a tésztát, nyújtsa ki kör alakúra (nem kell szabályos körnek lennie).
A kör közepére tegye az előkészített áfonyát, majd a tészta szélét hajtsa vissza kissé közép felé, félkör alakúra (zabpelyhes tésztából nehezebb, de azért megy!).
Tegye a galette-et a sütőpapírral kibélelt sütőlapra, majd tegye be az előmelegített sütőbe 30-35 percre sülni 175-185 °C-os hőmérsékleten.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
kitűnő yyyy😻 kicsit savanykás, de ha cukrozzuk akkor szerintem nagyon jó lesz
Automatikus fordítás
A tésztához még egy kis túrót tettem, majd könnyebb volt kinyújtani, rizsliszt helyett teljes kiőrlésű búzalisztet használtam és kevés rizsszirupot tettem hozzá
Automatikus fordítás
Kiváló és nagyon gyorsan elkészíthető.
Automatikus fordítás