Almás kenyér
- 15 perc
- 50 perc
- Közepesen nehéz
- 20 adag
Ebből az almás kenyérből sosem marad reggeli után. Olyan finom ugyanis, hogy mindig vetélkedünk az utolsó szeletért. Elkészítése gyors és egyszerű (nem kell ugyanis megkelnie) a hozzávalókat játszva felcserélhetjük, a datolyát mazsolára, a vörös áfonyát dióra, és mindig kitűnő lesz.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 79 kcal
- 2 g fehérje
- 2 g zsír
- 13 g szénhidrát
Összetevők
20 adag
Címkék
Elkészítés
1
Hevítse a sütőt 190 °C-ra.
2
Egy tálba reszelje le az almát.
3
Az almához tegye hozzá az apróra vágott datolyát, a vörösáfonyát, a mézet, a tojást és a kókuszolajat, majd keverje össze.
4
Egy másik tálban keverje össze a lisztet a sütőporral és a mézeskalács fűszerrel.
5
A két tál tartalmát joghurt hozzáadásával egyesítse.
6
A kész tésztát öntse sütőpapírral kibélelt kenyérformába, és 180–190 °C-on süsse 40–50 percig.
7
A kihűlt kenyeret szeletelve tálalja.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló. Datolya helyett szilvát tettem.
Automatikus fordítás
Nagyon finom és puha édes kenyér. 10/10 nekem
Automatikus fordítás