Almás kenyér
- 15 perc
- 50 perc
- Közepesen nehéz
- 20 adag
Ebből az almás kenyérből sosem marad reggeli után. Olyan finom ugyanis, hogy mindig vetélkedünk az utolsó szeletért. Elkészítése gyors és egyszerű (nem kell ugyanis megkelnie) a hozzávalókat játszva felcserélhetjük, a datolyát mazsolára, a vörös áfonyát dióra, és mindig kitűnő lesz.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 79 kcal
- 2 g fehérje
- 2 g zsír
- 13 g szénhidrát
Összetevők
20 adag
Címkék
Elkészítés
1
Hevítse a sütőt 190 °C-ra.
2
Egy tálba reszelje le az almát.
3
Az almához tegye hozzá az apróra vágott datolyát, a vörösáfonyát, a mézet, a tojást és a kókuszolajat, majd keverje össze.
4
Egy másik tálban keverje össze a lisztet a sütőporral és a mézeskalács fűszerrel.
5
A két tál tartalmát joghurt hozzáadásával egyesítse.
6
A kész tésztát öntse sütőpapírral kibélelt kenyérformába, és 180–190 °C-on süsse 40–50 percig.
7
A kihűlt kenyeret szeletelve tálalja.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon finom és puha édes kenyér. 10/10 nekem
Automatikus fordítás
Nagyon jól sikerült és nagyon ízlett. De honnan tudjam, hogy mennyi egy darab, gramm? LG
Automatikus fordítás