Almás-mákos szelet
- 15 perc
- 60 perc
- Könnyű
- 16 adag
Ez a mákos szelet mindig elnyeri barátaink tetszését. Nemhiába mondják, hogy ami egyszerű, az nagyszerű - receptünk ezt szó szerint teljesíti. Nem kell hozzá különösebb előkészület, a hozzávalók többségét biztosan megtalálja otthon, a kamrában.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 122 kcal
- 5 g fehérje
- 7 g zsír
- 9 g szénhidrát
Összetevők
16 adag
Címkék
Elkészítés
1
Hevítse a sütőt 170 °C-ra.
2
Válassza szét két tálkában mind a négy tojás sárgáját és fehérjét.
3
A sárgájához keverje hozzá a mákot, túrót, almát, mézet, sütőport, a vanília kivonatot és a csipet sót.
4
A fehérjét verje fel kemény habbá, majd óvatosan keverje a tésztához.
5
A tésztát tegye sütőpapírral bélelt sütőtálba (20x20 cm).
6
Tegye a sütőbe, majd süsse 160-170 °C-on 60 percig.
7
Szeletelje fel 16 egyenlő darabra, úgy tálalja.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiválóan megépített sütemény, nyárra is megfelelő. Kevesebb cukrot tettem bele, és még mindig nagyon jó!
Automatikus fordítás
nagyon jó
Automatikus fordítás