Ananászos sütemény
- 20 perc
- 25 perc
- Könnyű
- 12 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 156 kcal
- 4 g fehérje
- 7 g zsír
- 19 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hevítsék a sütőt 175 °C-ra.
A lisztet és a sütőport szórják egy nagyobb tálba.
Egy másik tálban keverjék ki a kókuszzsírt, mézet, tejet, tojást, fehér joghurtot és a vaníliakivonatot.
Keverjék össze a két tál tartalmát, adják hozzá a sót és a kókuszt, majd a kikevert tésztát öntsék kerek sütőformába (⌀ 25 cm).
Az ananászkarikákat vágják félbe és rakják szét a tészta tetején.
A formát tegyék az előmelegített sütőbe, és süssék 20-25 percig 165-175 °C-on.
A kész süteményt hagyják kihűlni a rácson, azután tálalják.
*A hajdinalisztet hajdinadarából őrlik, eleve gluténmentes. Palacsinta, piskóta vagy például hajdinagombóc készítésére használják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Jó, megteszem máskor is. Azon kívül, hogy két kanál szódabikarbónát tettem bele, nem dagadt meg nagyon, kb 1-2 cm magas. Aki szereti a magasabb testet, tehát a kisebb formát. Hagytam tovább sütni, 175 fokon 40 percig sütöttem, mert 20 perc után nem készült el. Szóval van egy forró levegős sütőm tqk nwm, mint a többi sütőnek.
Automatikus fordítás