
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hidrolizált halkollagén citromos ízesítéssel

Hevítse a sütőt 180 °C-ra.
A sütőporral összekevert lisztet szitálja át egy tálba. Keverje hozzá a fahéjat.
A tojássárgáját és -fehérjét válassza szét, majd a fehérjét verje fel kemény habbá.
Villával nyomja össze a banánt finomra.
A tojássárgáját a cukorral és az olajjal keverje habosra. Majd tegye hozzá a tejet, a vanília kivonatot és a banánt, és jól keverje össze.
A keverékhez kis adagokban tegye hozzá a sütőporral, fahéjjal elegyített lisztet. Már ne verje habosra, csak lapáttal óvatosan dolgozza össze a hozzávalókat. Ezután forgassa bele a felvert tojásfehérjét.
Olajozza ki a 22 cm átmérőjű kuglóf formát. Öntse bele a tésztát, helyezze az előmelegített sütőbe, majd csökkentse a sütő hőmérsékletét 150 °C-ra. Ezen a hőfokon süsse 50–55 percig. Pálcikával ellenőrizze, hogy átsült-e a tészta.
A kész kuglófot hagyja kihűlni a rácson, majd fordítsa ki a formából. Amint kihűlt a kuglóf, máris felvághatja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló 👍
Automatikus fordítás
Nagyon jó íze van, megfogadtam a hozzászólások tanácsát és csökkentettem a cukrot, 140g-ot használtam és teljesen elég volt. Aztán megfogadtam a tanácsot és kiürítettem a formát, de a babkám is szétesett... szóval borzasztóan nézett ki, de nagyon ízlett
Automatikus fordítás
Kiváló, csak kb 70 g cukrot teszek bele és nagyon édes
Automatikus fordítás