Banános kuglóf tönkölybúzából
- 20 perc
- 50 perc
- Könnyű
- 12 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 304 kcal
- 3,9 g fehérje
- 14,3 g zsír
- 38,4 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hevítse a sütőt 180 °C-ra.
A sütőporral összekevert lisztet szitálja át egy tálba. Keverje hozzá a fahéjat.
A tojássárgáját és -fehérjét válassza szét, majd a fehérjét verje fel kemény habbá.
Villával nyomja össze a banánt finomra.
A tojássárgáját a cukorral és az olajjal keverje habosra. Majd tegye hozzá a tejet, a vanília kivonatot és a banánt, és jól keverje össze.
A keverékhez kis adagokban tegye hozzá a sütőporral, fahéjjal elegyített lisztet. Már ne verje habosra, csak lapáttal óvatosan dolgozza össze a hozzávalókat. Ezután forgassa bele a felvert tojásfehérjét.
Olajozza ki a 22 cm átmérőjű kuglóf formát. Öntse bele a tésztát, helyezze az előmelegített sütőbe, majd csökkentse a sütő hőmérsékletét 150 °C-ra. Ezen a hőfokon süsse 50–55 percig. Pálcikával ellenőrizze, hogy átsült-e a tészta.
A kész kuglófot hagyja kihűlni a rácson, majd fordítsa ki a formából. Amint kihűlt a kuglóf, máris felvághatja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló, csak kb 70 g cukrot teszek bele és nagyon édes
Automatikus fordítás
Kérjük, pontosítsa. A címben teljes kiőrlésű lisztből készült, a receptben világos tönkölyliszt.
Automatikus fordítás
Nagyon jó torta. Nagyon rugalmas és bolyhos.
Automatikus fordítás