
Jókat eszünk és ízlik nekünk

Teljes készlet Jókat eszünk

Hevítse a sütőt 180 °C-ra.
A sütőporral összekevert lisztet szitálja át egy tálba. Keverje hozzá a fahéjat.
A tojássárgáját és -fehérjét válassza szét, majd a fehérjét verje fel kemény habbá.
Villával nyomja össze a banánt finomra.
A tojássárgáját a cukorral és az olajjal keverje habosra. Majd tegye hozzá a tejet, a vanília kivonatot és a banánt, és jól keverje össze.
A keverékhez kis adagokban tegye hozzá a sütőporral, fahéjjal elegyített lisztet. Már ne verje habosra, csak lapáttal óvatosan dolgozza össze a hozzávalókat. Ezután forgassa bele a felvert tojásfehérjét.
Olajozza ki a 22 cm átmérőjű kuglóf formát. Öntse bele a tésztát, helyezze az előmelegített sütőbe, majd csökkentse a sütő hőmérsékletét 150 °C-ra. Ezen a hőfokon süsse 50–55 percig. Pálcikával ellenőrizze, hogy átsült-e a tészta.
A kész kuglófot hagyja kihűlni a rácson, majd fordítsa ki a formából. Amint kihűlt a kuglóf, máris felvághatja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Már 3x elkészítettem a tortát. Kétszer ütközött rám, harmadszor pedig működött. Ő nagyszerű. Csak 100 g cukrot és a maradék 50 g tündérlisztet adtam hozzá, ami otthon volt. Ez luxus.
Automatikus fordítás cseh nyelvről
Kiváló pihe-puha babovka, múltkor biztosan nem sikerült.👍👍
Automatikus fordítás cseh nyelvről
Az első próbálkozásra a sütemény finom és rugalmas. Hozzáadtam a mazsolát és a darált diót. A recept már benne van a szakácskönyvemben, és mindenkinek melegen ajánlom.🌟🌟
Automatikus fordítás cseh nyelvről