
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hidrolizált halkollagén citromos ízesítéssel

Egy tálban keverje össze a kókuszt, a mézet és a kókusztejet.
A tálat tegye 20 percre a fagyasztóba, hogy jól megdermedjen a keverék.
Amíg hűl a tészta, törje a csokoládét apró darabokra, és a felolvasztásához készítsen elő két megfelelő edényt. Két eltérő méretű edényre lesz szüksége, amik úgy illeszkednek egymásba, hogy a fölső nem érintkezik az alsó aljával – használhat pl. 2 két eltérő méretű lábast vagy egy lábast és egy kisebb tálat (a hőálló üveg vagy a rozsdamentes tálka ideális). A nagyobb edénybe töltsön vizet (csak annyit, hogy a víz később ne érintkezzen a fölső edénnyel), majd foralja fel. Ezután tegye takarékra a lángot, a forróvizes edényre ültesse rá a kisebb edényt az összetört csokoládéval, és állandó keverés mellett olvassza fel a csokoládét a gőz fölött (kb. 3 percig tart).
Vegy ki a fagyasztóból a lehűtött tésztát. A tésztából formázzon kis golyókat, mártsa bele az olvasztott csokoládéba, majd rakja egy tányérra. A tésztából kb. 15 golyóra elég.
Ha felhasznált minden tésztát, tegye a golyókat 10 percre a fagyasztóba hűlni.
Ha a golyók kihűltek máris lehet őket tálalni, de beteheti őket a mélyhűtőbe is (hónapokig elállnak), vagy a hűtőbe (ott kb.1 hétig jó).
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
A kókusz beleolvadt a csokiba, soha többé
Automatikus fordítás
Nagyon finomak
Automatikus fordítás
Nagyon szépen köszönöm a recepteket, máskor is elkészítem
Automatikus fordítás