Csokitorta
- 185 perc
- 60 perc
- Könnyű
- 10 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 365 kcal
- 8 g fehérje
- 22 g zsír
- 31 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
A sütőt hevítse 175 °C-ra.
Egy tálban nyomja szét egy villával a banánokat (ha túl kemények, tegye be egy pár percre az előre melegített sütőbe).
A szétnyomott banánokhoz adja hozzá a mézet és kókuszolajat, keverje össze és tegye félre.
Ömlessze a tönkölylisztet egy második tálba, adjon hozzá kakaót és sütőport. Végezetül keverje bele a szétnyomott banánokat is.
Mindkét konzervdoboz tejet adja hozzá, keverje meg és öntse a tésztát egy megzsírozott tortaformába (⌀22 - 25 cm).
A tortaalapot tegye a sütőbe és süsse konstans 165–175 °C-on 55-60 percig (a tészta a banán miatt kissé lágy marad, ezért a fogpiszáló próbát ezesetben nem tudja használni).
Miközben sül a tortaalap, készítse elő a tölteléket. Mixelje össze az avokádót, kakaót, juharszirupot és kókuszolajat.
A tölteléket tegye a hűtőbe amíg elkészül a tortaalap.
A kész tortaalalpot hagyja kihűlni.
Végezetül vágja vízszintesen félbe a tortát, kenje rá az ½ tölteléket, a többit pedig kenje az oldalára és a tetejére.
Tálalás előtt tegye a tortát legalább 1-2 órára a hűtőbe.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Finom volt a torta, programoztam a munkához és mindenki "pattant". Csak megjegyzés: A töltelékhez több juharszirupot és még egy kis mézet tettem, hogy édesebb legyen😋
Automatikus fordítás