Csokitorta csilivel
- 25 perc
- 20 perc
- Könnyű
- 12 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 335 kcal
- 8 g fehérje
- 23 g zsír
- 9 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Törje darabokra a csokoládét és vajjal együtt olvassza meg vízgőz fölött. Amint a csoki és a vaj felolvadt, elsősorban tegye félre.
Válassza szét a tojásokat.
Verje kemény habbá a tojásfehérjét egy csipetnyi sóval és tegye félre.
Keverje össze egy habverővel a tojássárgáját és mézet és óvatosan keverje az olvadt csokihoz.
Adja hozzá a lisztet a tojássárgája-csokoládé keverékhez.
Végezetül óvatosan forgassa bele a habot a keverébe.
A tésztát öntse egy sütőpapirral ellátott tortaformába (Ø 25 cm).
A tortát a 160-170°C-ra előmelegített sütőbe süsse 20 percig.
Hagyja a rácson kihűlni, majd vágja szeletekre. Mi 12 szeletre vágtuk a tortát, ami pont tökéletes nagyságú szeleteket eredményezett egy vasárnap délutáni kávé mellé.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
A csokitorta finom és nagyon csokis ízű! A chilit kihagytam, mert nem szeretem az ízét.
Automatikus fordítás