Csokoládés mandula tengeri sóval
- 70 perc
- 10 perc
- Könnyű
- 10 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 150 kcal
- 4 g fehérje
- 12 g zsír
- 5 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
A csokoládét melegítsék meg gőzöléssel. A gőzöléshez két olyan, különböző méretű edényre van szükség, amelyek egymásba illeszthetők, és a kisebb edény nem érintkezik a nagyobb aljával – legjobb egy lábas és egy tálka (ideális a hőálló üveg vagy a rozsdamentes edény), amelyben felolvasztják a hozzávalókat. Öntsenek a lábasba egy kis vizet, majd forralják fel. Ezután tegyék takarékra a lángot, és tegyék a tálkába a hozzávalókat – a tálka alja nem érhet a vízbe. Ezzel a módszerrel, állandó lassú kevergetés mellett hagyják felolvadni a csokoládét a forró gőz fölött.
A még meleg csokoládéhoz keverjék hozzá a mandulát.
A sütőlapot béleljék ki sütőpapírral.
A mandulás keveréket kanállal rakják szét a sütőlapon úgy, hogy pár centiméterre egymástól kis kupacokat képezzen.
Minden kupacot hintsenek meg tengeri sóval.
A sütőlapot tegyék legalább 1 órára a hűtőbe, hogy kellőképpen megdermedjen.
A kész csokis mandulát vegyék ki a hűtőből, majd tálalják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal