![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
A csokoládét melegítsék meg gőzöléssel. A gőzöléshez két olyan, különböző méretű edényre van szükség, amelyek egymásba illeszthetők, és a kisebb edény nem érintkezik a nagyobb aljával – legjobb egy lábas és egy tálka (ideális a hőálló üveg vagy a rozsdamentes edény), amelyben felolvasztják a hozzávalókat. Öntsenek a lábasba egy kis vizet, majd forralják fel. Ezután tegyék takarékra a lángot, és tegyék a tálkába a hozzávalókat – a tálka alja nem érhet a vízbe. Ezzel a módszerrel, állandó lassú kevergetés mellett hagyják felolvadni a csokoládét a forró gőz fölött.
A még meleg csokoládéhoz keverjék hozzá a mandulát.
A sütőlapot béleljék ki sütőpapírral.
A mandulás keveréket kanállal rakják szét a sütőlapon úgy, hogy pár centiméterre egymástól kis kupacokat képezzen.
Minden kupacot hintsenek meg tengeri sóval.
A sütőlapot tegyék legalább 1 órára a hűtőbe, hogy kellőképpen megdermedjen.
A kész csokis mandulát vegyék ki a hűtőből, majd tálalják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal