KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 150 kcal
  • 4 g fehérje
  • 12 g zsír
  • 5 g szénhidrát

Összetevők

10 darab

Elkészítés

1

A csokoládét melegítsék meg gőzöléssel. A gőzöléshez két olyan, különböző méretű edényre van szükség, amelyek egymásba illeszthetők, és a kisebb edény nem érintkezik a nagyobb aljával – legjobb egy lábas és egy tálka (ideális a hőálló üveg vagy a rozsdamentes edény), amelyben felolvasztják a hozzávalókat. Öntsenek a lábasba egy kis vizet, majd forralják fel. Ezután tegyék takarékra a lángot, és tegyék a tálkába a hozzávalókat – a tálka alja nem érhet a vízbe. Ezzel a módszerrel, állandó lassú kevergetés mellett hagyják felolvadni a csokoládét a forró gőz fölött.

2

A még meleg csokoládéhoz keverjék hozzá a mandulát.

3

A sütőlapot béleljék ki sütőpapírral.

4

A mandulás keveréket kanállal rakják szét a sütőlapon úgy, hogy pár centiméterre egymástól kis kupacokat képezzen.

5

Minden kupacot hintsenek meg tengeri sóval.

6

A sütőlapot tegyék legalább 1 órára a hűtőbe, hogy kellőképpen megdermedjen.

7

A kész csokis mandulát vegyék ki a hűtőből, majd tálalják.

TIPP
Só helyett kipróbálhatják a fahéjas változatot is.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit