Cukkinis-diós kenyér
- 10 perc
- 60 perc
- Közepesen nehéz
- 20 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 223 kcal
- 6 g fehérje
- 12 g zsír
- 20 g szénhidrát
Összetevők
- 350 g teljes kiőrlésű tönkölyfinomliszt
- 150 g finom őrlésű hajdinaliszt
- 3 teáskanál őrölt fahéj
- 150 g darált dió
- 3 evőkanál egész lenmag
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2x tojás (M-es méret)
- 50 g folyékony méz
- 1x közepes cukkini (durvára reszelve)
- 130 ml mandulatej
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 120 ml kókuszolaj folyékony állapotban
- só
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 190 °C-ra.
Egy nagyobb tálban keverje össze a kétféle lisztet, a fahéjat, a diót, a lenmagot, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport és a mézes fűszerkeveréket.
Egy másik tálban keverje össze a tojást a mézzel, tegye hozzá a reszelt cukkinit (ha túl vizes, előbb szűrőn csöpögtesse ki belőle a vizet), a mandulatejet, a vanília kivonatot é a kókuszolajat.
Keverje össze a két tál tartalmát, majd fakanál segítségével vagy kézzel dolgozza ki a tésztát.
A kenyérformát bélelje ki sütőpapírral, majd öntse bele a tésztát.
Tegye a formát az előmelegített sütőbe, és 180–190 °C-on süsse 60 percig.
A tésztát pálcikával ellenőrizze (miután kihúzza a pálcikát a tésztából, száraznak kell lennie).
A kenyeret rácson hűtse, majd vegye ki a formából és vágja kb. 1,5 cm vastag szeletekre – így kb. 20 szelet lesz belőle.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Valahogy nem tudom hol történt a hiba, de borzasztóan sikerült a kenyér. A tésztát összetörjük. Ráadásul nem sok íze van. Sajnos sok hozzávaló kárba ment. De a tyúkok élvezhetik.
Automatikus fordítás