
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hevítse a sütőt 190 °C-ra.
Egy nagyobb tálban keverje össze a kétféle lisztet, a fahéjat, a diót, a lenmagot, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport és a mézes fűszerkeveréket.
Egy másik tálban keverje össze a tojást a mézzel, tegye hozzá a reszelt cukkinit (ha túl vizes, előbb szűrőn csöpögtesse ki belőle a vizet), a mandulatejet, a vanília kivonatot é a kókuszolajat.
Keverje össze a két tál tartalmát, majd fakanál segítségével vagy kézzel dolgozza ki a tésztát.
A kenyérformát bélelje ki sütőpapírral, majd öntse bele a tésztát.
Tegye a formát az előmelegített sütőbe, és 180–190 °C-on süsse 60 percig.
A tésztát pálcikával ellenőrizze (miután kihúzza a pálcikát a tésztából, száraznak kell lennie).
A kenyeret rácson hűtse, majd vegye ki a formából és vágja kb. 1,5 cm vastag szeletekre – így kb. 20 szelet lesz belőle.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Valahogy nem tudom hol történt a hiba, de borzasztóan sikerült a kenyér. A tésztát összetörjük. Ráadásul nem sok íze van. Sajnos sok hozzávaló kárba ment. De a tyúkok élvezhetik.
Automatikus fordítás