Cukkinis tortilla ricottával
- 15 perc
- 30 perc
- Könnyű
- 8 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 133 kcal
- 9 g fehérje
- 9 g zsír
- 4 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.
A 200 g cukkinit reszeljék finomra, sózzák meg és tegyék szitába, hogy lecsöpögjön. A szita alá helyezzenek tálkát, hogy felfogja a cukkini levét. Miután a cukkini levet eresztett, még kézzel is jól nyomkodják ki.
Majd tegyék a reszelt cukkinit egy tálba és keverjék össze a ricottával, cottage cheese-zel, apróra vágott hagymával, áttört fokhagymával, mustárral, tojással és a sóval.
A tortaformát (⌀ 25 cm) kenjék ki 2 evőkanál olívaolajjal, majd öntsék bele a keveréket.
A maradék 200 g cukkinit vágják karikára, és egyenletesen rakják szét a tésztán.
A formát a tésztával tegyék előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig süssék 170-180 °C-on.
A kész tortillát vágják 8 egyforma szeletre, úgy tálalják.
*A ricotta friss sajt, általában 6-15 % zsírt tartalmaz. Kecske-, juh-, olykor tehéntej savójából készül. Állaga leginkább a túróhoz hasonlít.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Pirított szalonnával és kevés liszttel javítottam. Akkor kiváló volt 😋
Automatikus fordítás
Nem igazán a mi ízlésünk, a sütési idő 200 fokon 1 óra. El tudnám képzelni egy igazi tortaalapot
Automatikus fordítás
Kicsit olyan az íze, mint a kemencében sült rántotta, semmi különös
Automatikus fordítás