Diós brownies
- 20 perc
- 30 perc
- Közepesen nehéz
- 20 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 141 kcal
- 4 g fehérje
- 8 g zsír
- 12 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 180 °C-ra. Készítsen elő formát (kb. 20 cm × 20 cm) és bélelje ki sütőpapírral.
Gőz fölött* olvassza meg a keserű csokoládét, majd tegye félre. Közben keverje össze a szezámos tahini pasztát a tejjel.
Ezután keverje hozzá a csokoládét, a diót, a vanília kivonatot és a mézet. Gondosan dolgozza össze, majd fokozatosan keverje hozzá a szemcsés alapanyagokat.
A tésztát öntse az előkészített formába, majd előmelegített sütőben süsse 20–25 percig 180 °C-on.
* A gőzöléshez két olyan, különböző méretű edényre van szükség, amelyek egymásba illeszthetők, és a kisebb edény nem érintkezik a nagyobb aljával – legjobb egy lábas és egy tálka (ideális a hőálló üveg vagy a rozsdamentes edény), amelyben felolvasztja a hozzávalókat. Öntsön a lábasba egy kis vizet, majd forralja fel. Ezután tegye takarékra a lángot, és tegye a tálkába a hozzávalókat – A tálka alja nem érhet a vízbe. Ezzel a módszerrel, állandó lassú kevergetés mellett hagyja felolvadni a csokoládét a forró gőz fölött.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Fincsi nagy, csak még egy kis tejet kellett hozzá.👌
Automatikus fordítás