Eperkenyér
- 80 perc
- 65 perc
- Közepesen nehéz
- 20 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 179 kcal
- 4 g fehérje
- 5 g zsír
- 28 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
A sütőt melegítse 175°C-ra.
Egy kis fazékban keverje el az élesztőt 50 ml langyos vízben, fedje le és tegye félre.
Egy második kis fazékban forrósítsa fel a tejet és olvassza meg benne a vajat.
A két fazék tartalmát keverje össze, a tönkölybúza liszt egy részét (400 g), só, mézet és a tojásokat adja hozzá, majd gyúrjon belőle egy vékony tésztát.
A tésztát fedje le egy konyharonggyal és hagyja egy meleg helyen 55-65 percig állni.
Közben készítse el az epres tölteléket. A kockára vágott epreket tegye egy felhevített serpenyőbe és addig süsse, míg el nem kezd folyadékot engedni.
Adjon hozzá 2 evőkanál mézet és keverje meg. Adjon hozzá 2 evőkanál keményítőt, keverje meg megint, majd vegye le a kályháról.
Adja hozzá a maradék 150 g tönkölybúza lisztet, kézzel gyúrja össze és hagyja 10 percig pihenni.
Tegye a tésztát egy liszttel megszórt nyújtódeszkára. Formázzon tenyérnagyságú lapokat a tésztából.
A lapokat tegye függőlegesen a kizsírozott kenyérformába úgy, hogy az egész formát egyenletesen kitöltse.
Az előkészített epertölteléket öntse a lapokra és oszlassa el egyenletesen egy spatulával a tésztalapok között.
Tegye a kenyeret a sütőbe és süsse 55-65 percig 175-180°C-on.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
jó néhány eper és sok tészta. Én egy szokásos (pirítós méretű) tepsit használtam, és sok tészta maradt.
Automatikus fordítás