KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 179 kcal
  • 4 g fehérje
  • 5 g zsír
  • 28 g szénhidrát

Természetesen társul az egészséghez és a kényelemhez – Reishi

  • Támogassa immunrendszerét
  • Óvja a szívét
  • Csökkentse a stresszt
További információ

Összetevők

20 adag

Sosem volt a szépségnek jobb íze! Fogadjunk a kollagénre

  • Fiatal bőr
  • Gyönyörű haj
  • Erős körmök
További információ
banner image

Elkészítés

1

A sütőt melegítse 175°C-ra.

2

Egy kis fazékban keverje el az élesztőt 50 ml langyos vízben, fedje le és tegye félre.

3

Egy második kis fazékban forrósítsa fel a tejet és olvassza meg benne a vajat.

4

A két fazék tartalmát keverje össze, a tönkölybúza liszt egy részét (400 g), só, mézet és a tojásokat adja hozzá, majd gyúrjon belőle egy vékony tésztát.

5

A tésztát fedje le egy konyharonggyal és hagyja egy meleg helyen 55-65 percig állni.

6

Közben készítse el az epres tölteléket. A kockára vágott epreket tegye egy felhevített serpenyőbe és addig süsse, míg el nem kezd folyadékot engedni.

7

Adjon hozzá 2 evőkanál mézet és keverje meg. Adjon hozzá 2 evőkanál keményítőt, keverje meg megint, majd vegye le a kályháról.

8

Adja hozzá a maradék 150 g tönkölybúza lisztet, kézzel gyúrja össze és hagyja 10 percig pihenni.

9

Tegye a tésztát egy liszttel megszórt nyújtódeszkára. Formázzon tenyérnagyságú lapokat a tésztából.

10

A lapokat tegye függőlegesen a kizsírozott kenyérformába úgy, hogy az egész formát egyenletesen kitöltse.

11

Az előkészített epertölteléket öntse a lapokra és oszlassa el egyenletesen egy spatulával a tésztalapok között.

12

Tegye a kenyeret a sütőbe és süsse 55-65 percig 175-180°C-on.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

magor
13. május 2023

jó néhány eper és sok tészta. Én egy szokásos (pirítós méretű) tepsit használtam, és sok tészta maradt.

Automatikus fordítás

Értékelések_1432012
Adriana stankova
30. április 2020

banner image
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit