Fahéjas keksz reszelt almával
- 20 perc
- 14 perc
- Könnyű
- 6 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 209 kcal
- 5 g fehérje
- 8 g zsír
- 28 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 165 °C-ra. Készítsen elő sütőlapot és fedje be sütőpapírral.
Tegye a turmixgépbe a datolyát, a zabpelyhet és a fahéjat. Pár másodpercig turmixolja, majd tegye hozzá a tejet és a mandulát. Az egészet turmixolja finomra.
Keverje a tésztához a reszelt almát és egy kiskanál sütőport.
2 kiskanál segítségével formáljon a tésztából kekszeket, majd tegye az előkészített sütőlapra (6 nagyobb vagy 12 kisebb keksz lesz belőle). Mivel híg a tészta, egy kis türelemre van hozzá szükség.
Tegye a kekszet a sütőlapon az előmelegített sütőbe és süsse 12–14 percig 155–165 °C-on.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Egy baj van vele! Hogy nem lehet abbahagyni :) Nekem nem lett olyan barna, mint a képen, de finom így is. Picit felturbóztam, mert volt egy fél banánom, és 2 szem fügém, ami a végét járta, így ez is belekerült, plusz egy kis lenmagliszt, csak hogy fogyjon, ha már van otthon.
Csalódás számomra. Az elkészítés bonyolult – az isten szerelmére, nem tudtam összekeverni azzal a tejjel. Össze kellett kevernem az almát. Egyébként az íze nem olyan rossz, de szárazak és kemények. Az itt kipróbáltak közül az eddigi leggyengébb keksz.
Automatikus fordítás