Gluténmentes csokis keksz
- 10 perc
- 15 perc
- Közepesen nehéz
- 12 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 127 kcal
- 3 g fehérje
- 9 g zsír
- 4 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 160°C-ra.
Kislábasban olvassza fel a 100g keserű csokoládét a vajjal. Majd tegye félre a lábast.
Egy tálkában keverje össze a hajdinalisztet, a sót és a sütőport. Tegye félre a tálkát.
Egy másik tálkában keverje össze a tojást és a mézet. Állandó keverés mellett adja hozzá a liszt-só-sütőpor keveréket.
Keverőlapát vagy kézi habverő segítségével keverje hozzá az olvadt csokládés-vajas keveréket. A maradék 40g csokoládét vágja darabokra és keverje bele a tésztába.
Tegye a tésztát kb. 5-10 percre a hűtőbe.
Azután két kanál segítségével formázzon golyókat és tegye a sütőpapírral kibélelt sütőlapra.
A golyókat egy kanállal még le is nyomhatja kissé, vagy keksz formát alakíthat belőlük. Ha nem elég kemény a tészta, magától szétfolyik, mielőtt még betenné a sütőbe.
Süsse a kekszet előmelegített sütőben 12-15 percig 160 - 170°C-on.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Csodálatos recept, egyszerű és gyors. - Csak és teljes egészében TELJES KIBONTÁSÚ tönkölylisztből készítettem. - Csokoládé 80%, tettem bele mandula szeleteket és csak egy csipet kókuszt. - Tejszínhabbal tálalom, i.e. tejszínhab, néha a tejszínhab és áfonya (/lekvár) tetejére.
Automatikus fordítás
Ízletes 👍..☝️..szét esnek.. Én hajdina lisztet, 85% csokit, laktózmentes vajat és tojást használtam 53g, méz 39g.. legközelebb még egy tojást és 50g mézet adok hozzá 😊
Automatikus fordítás