
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hidrolizált halkollagén citromos ízesítéssel

Hevítse a sütőt 160°C-ra.
Kislábasban olvassza fel a 100g keserű csokoládét a vajjal. Majd tegye félre a lábast.
Egy tálkában keverje össze a hajdinalisztet, a sót és a sütőport. Tegye félre a tálkát.
Egy másik tálkában keverje össze a tojást és a mézet. Állandó keverés mellett adja hozzá a liszt-só-sütőpor keveréket.
Keverőlapát vagy kézi habverő segítségével keverje hozzá az olvadt csokládés-vajas keveréket. A maradék 40g csokoládét vágja darabokra és keverje bele a tésztába.
Tegye a tésztát kb. 5-10 percre a hűtőbe.
Azután két kanál segítségével formázzon golyókat és tegye a sütőpapírral kibélelt sütőlapra.
A golyókat egy kanállal még le is nyomhatja kissé, vagy keksz formát alakíthat belőlük. Ha nem elég kemény a tészta, magától szétfolyik, mielőtt még betenné a sütőbe.
Süsse a kekszet előmelegített sütőben 12-15 percig 160 - 170°C-on.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal