Gluténmentes mandulás sütemény
- 25 perc
- 35 perc
- Könnyű
- 10 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 148 kcal
- 5 g fehérje
- 10 g zsír
- 9 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 170°C-ra.
Egy nagy tálban keverje habosra a tojássárgáját, a mézet és a vanília kivonatot, hogy világos sárga legyen.
Egy másik tálban a tojásfehérjét egy csipet sóvel verje fel kemény habbá.
A tojássárgájához keverje hozzá a mandulalisztet és a sütőport. Végül keverje hozzá a felvert tojásfehérjét.
Egy torta vagy süteményformát (ø 20 cm) kenjen ki vajjal.
Öntse a tésztát az előkészített formába, hintse meg mandulával és 25-35 percre tegye az előmelegített sütőbe sülni.
A süteményt hagyja a rácson kihűlni, majd vágja 10 adagra és tálalja például savanyított tejföllel.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Yum. Kicsit módosítottam a recepten. Bolyhos, csak édes és enyhén savanyú. A tojássárgájához és a mézhez 20 ml olvasztott kókuszolajat és 100 ml kókusztejet adtam. Csak 3 kisebb tojásom volt (legközelebb 4-et biztosan adok). Mandulaliszt 120g + vanília protein 52g és gluténmentes sütőpor borral. 9g. A fagyasztott epret (150g) és az áfonyát (100g) hagytam egy percre a mikróban - az epret negyedekbe vagy félbe vágtam, szitán lecsepegtettem, és kevés kukoricakeményítőt szórtam rá, hogy ne süllyedjen a torta aljára. . A tepsi mérete 18x24
Automatikus fordítás
Gyors, egyszerű, finom és ízletes. A fehérjehabot eritrittel édesítettem és sajnos érzem az utóízét. De attól még jó.
Automatikus fordítás
Kiváló vasárnapi pogácsa. Gyönyörű ott olvasni, hogy méz. Mások tanácsára gyümölcsöt tettem a tetejére, esetemben vadédesgyökeret. Épp a fele annyi mandulalisztem volt, így sima spaldoval egészítettem ki, legközelebb a teljes mandulaliszttel próbálkozom, ahogy a receptben szerepel. De akkor is nagyon finom.
Automatikus fordítás