Hajdina muffin
- 10 perc
- 30 perc
- Közepesen nehéz
- 12 darab
Szeretik a gyerekek a muffint? Akkor van egy egészségesebb édes változatunk az Ön számára. Ezek a hajdinalisztből készült muffinok nem terhelik túlságosan az emésztőrendszert, és csodás ízükkel és illatukkal csábítanak. Az koronát az egészre pedig az étcsokoládé máz teszi fel.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 230 kcal
- 5 g fehérje
- 10 g zsír
- 30 g szénhidrát
Összetevők
12 darab
Címkék
Elkészítés
1
Válassza szét a tojás fehérjét és sárgáját.
2
Hevítse a sütőt 180 °C-ra. A fehérjét egy csipet sóval verje fel kemény habbá.
3
A sárgáját keverje ki a cukorral és az olajjal.
4
A kikevert tojássárgájához adja hozzá a hajdinalisztet, a sütőport, a fahéjat, a tejet és a vanília kivonatot, majd jól keverje össze.
5
Ezután óvatosan keverje hozzá a felvert fehérjét és a reszelt csokoládét.
6
Töltse meg a tésztával a papírkosárkákkal kibélelt muffin formákat, majd süsse a tésztát 25-30 percig 180 °C-on.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal