Joghurtos kuglóf
- 10 perc
- 50 perc
- Könnyű
- 12 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 223 kcal
- 5 g fehérje
- 11 g zsír
- 20 g szénhidrát
Összetevők
- 150 g xilit (nádcukorral helyettesíthető)
- 400 g fehér joghurt (maximum 3 % zsír)
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 100 g bármilyen olaj
- 230 g teljes kiőrlésű tönkölyfinomliszt
- 12 g foszfátmentes sütőpor
- 1 egy csipet só
- 2x tojás (L-es méret)
Címkék
Elkészítés
Először hevítse a sütőt 180 °C-ra, majd a kuglóf formát (⌀ 23 cm) kenje ki zsiradékkal és szórja meg liszttel.
Majd egy tálban üssön fel két tojást, tegye hozzá a xilitet és keverje habosra. A habot keverje össze a joghurttal, a vanília kivonattal és az olajjal.
Egy másik tálban keverje össze valamennyi szemcsés hozzávalót, majd keverje hozzá a tojásos keveréket.
A kikevert tésztával töltse meg az előkészített formát, simítsa el a tetejét, majd tegye az előmelegített sütőbe 50 percre 180 °C-on.
A kisült kuglófot hagyja egy ideig hűlni, majd fordítsa a formából egy tányérra. A kész kuglófot vágja 12 adagra, úgy tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Jó recept,bevált☺️
Kiváló, rugalmas
Automatikus fordítás