Linzi almás sütemény
- 50 perc
- 50 perc
- Közepesen nehéz
- 16 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 313 kcal
- 12 g fehérje
- 15 g zsír
- 31 g szénhidrát
Összetevők
- 200 g kókuszolaj folyékony állapotban
- 500 g finom őrlésű, teljes kiőrlésű búzaliszt
- 50 g Holland típusú joghurt (3,5 % zsír)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 90 g méz
- 3x tojás (M-es méret)
- 1x csomag sütőpor (12 g)
- 750 g alacsony zsírtartalmú túró (kevesebb, mint 10% zsír a szárazanyagban)
- 3x tojássárgája
- 20 ml citromlé
- 4x nagy alma (500g)
- 2 teáskanál őrölt fahéj
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 180 °C-ra. Keverje össze egy tálban a kókuszolajat, a lisztet, a vanília kivonatot, 70 g mézet, 3 egész tojást és a sütőport, majd alaposan dolgozza össze.
Vágja le a tészta kb. ¼-ét, majd a ¾ részét nyomkodja bele a sütőtálba.
Egy tálban keverje ki a túrót, a tojássárgáját, a citromlevet és 20 g mézet.
A túrós keveréket kenje a tésztára.
Reszelje meg az almát, keverje össze a fahéjjal, majd rétegelje a túrós keverékre.
A tészta megmaradt ¼ részét nyújtsa vékonyra, vágja csíkokra, majd rácsosan rakja a sütemény tetejére.
Előmelegített sütőben süsse 180 °C-on kb. 50 percig.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kicsit hosszabb előkészítés, de nagyon finom. Se cukrot, se édesítőt nem tettem bele, és nem is volt rá szükség. Nem tudom miért van odaírva a joghurt, hiszen én nem is használtam, és a sütemény amúgy is remek lett. Ezt a receptet ajánlom.
Automatikus fordítás
fincsi 😃
Automatikus fordítás
Nagy
Automatikus fordítás